Hlavní obsah

Další podivná smrt ruského miliardáře. Exmanažera Lukoilu měl zabít jed od šamana

Novinky,
Moskva

Bývalý vrcholný manažer ruské ropné firmy Lukoil Alexandr Subbotin podle bulvárních médií zemřel o víkendu v Mytišči při šamanské seanci. Oficiálně nebyla jeho smrt potvrzena. Pokud by byla informace pravdivá, šlo by už o čtvrtý případ úmrtí vysokého představitele nějaké ruské ropné nebo plynařské firmy.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ropná plošina Lukoilu v Kaspickém moři

Článek

O bizarních okolnostech smrti informoval bulvární list Moskovskij Komsomolec a kanál Mash na Telegramu. Subbotin měl zemřít v domě rodiny šamana, se kterou se znal a kterou pravidelně navštěvoval.

„Přišel k nim ještě jednou – léčit kocovinu. Najednou se necítil dobře. Bolelo ho srdce. Majitel (domu a údajný šaman - pozn. red.) se rozhodl nezavolat záchranku a dal mu korvalol, což je směs kozlíku lékařského, máty a fenobarbitalu, a uložil byznysmena ke spánku ve sklepě. Tam zemřel,“ uvedl kanál Mash.

Německé dilema. Co si počít s majetky oligarchů

Zahraniční

Šaman se svou ženou údajně přijímali své klienty v obyčejném domku a nabízeli jim „léčbu“ jedem z ropuchy. Klientům nařízli kůži, do rány nakapali jed z ropuchy, což vedlo k nevolnosti a zvracení. Údajně také vyvolávali duchy, obětovali zvířata a koupali lidi v kohoutí krvi, uvádějí média.

Subbotin měl jmění ve výši několika miliard, byl členem představenstva Lukoilu a vlastnil Novou dopravní společnost ve městě Vysock na březích Finského zálivu.

Další úmrtí ruského miliardáře

V posledních týdnech jde už o několikátou smrt spojenou s vysokými manažery ruských společností.

18. dubna byli v moskevském bytě nalezeni mrtví bývalý viceprezident Gazprombank 51ltetý Vladislav Avajev, jeho 47letá manželka Jelena a 13letá dcera Marija. Podle policie Avajev zabil obě ženy a pak sebe.

Ruského oligarchu našli i s rodinou mrtvého v Katalánsku

Evropa

O tři dny později byl ve španělském letovisku Llore del Mar nalezen mrtvý

finanční ředitel ropné společnosti Tarkosaleněftěgaz a hlavní účetní s ní spojené společnosti Novatek Sergej Protaseňa s manželkou a dcerou.

Už na konci února byl u Petrohradu nalezen v chatové osadě Leninskoje 61letý Alexandr Ťuljakov, který byl zástupcem ředitele účetního střediska Gazpromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám