Shrnutí webináře Organizace shromáždění vlastníků prakticky krok za krokem

Dne 28. dubna 2022 proběhl webinář na téma Organizace shromáždění vlastníků prakticky krok za krokem. Webinářem nás provedla Zlata Botero Vašková, současná jednatelka portálu Sousedé.cz a bývalá předsedkyně SVJ.

Shrnutí webináře Organizace shromáždění vlastníků prakticky krok za krokem

Všichni posluchači dostali přístup k záznamu z webináře a vy, kteří jste jej nestihli nezoufejte, můžete jej shlédnout na našem youtube kanále.

Webinář byl rozdělen na 3 části

  1. Obecná legislativní pravidla pro pořádání shromáždění se zaměřením na slovníček pojmů (význam shromáždění, jeho působnost, podílové hlasování, usnášeníschopnosti, absolutní vs. relativní většina atd.

  2. Fáze přípravy shromáždění a potřebné podklady a vzory

  3. Praktická ukázka organizace shromáždění pomocí online nástroje

Dotazy, které jsme dostali jako podněty před přípravou, jsme zapracovali do výkladu obsahu webináře. Proto pevně věřím, že jsme Vám takto poskytli konkrétní návod a dozvěděli se:

  • Kolik času Vám organizace od plánování - realizace - výstupu zabere.
  • Jaká zákonná pravidla musíte následovat, aby jste se nedostali do křížku s právem a neplatností shromáždění.
  • Jak důležitá je samotná příprava, aby všichni vlastníci, mohli dělat svá rozhodnutí na základě kvalitních pokladů a shromáždění proběhlo hladce.
  • Jakou výhodou je organizace shromáždění přes online nástroje, z pohledu času, administrace, přehlednosti i nákladovosti.

V případě dotazů se neváhejte obrátit přímo na přednášející Zlatu Botero na emailu zlata.botero@sousede.cz

Těšíme se na potkávání při dalších vzdělávacích webinářích, navštivte náš kalendář akcí.

Za tým Sousedé.cz Zlata Botero Vašková


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.