Informace výrobců

Schiedel získal akreditaci na provoz Mezinárodní zkušebny komínů

Na sklonku minulého roku se podařilo společnosti Schiedel získat pro svou interní zkušební laboratoř akreditaci k provádění mezinárodně platných nezávislých testů. Postavila se tak na úroveň jiných nezávislých testovacích laboratoří. Zároveň společnost Schiedel potvrdila pozici leadera v oblasti vývoje a výroby komínových systémů a krbových vložek.

Technické know-how a vývoj nových produktů je jedním z pilířů vizionářské koncepce společnost Schiedel. Akreditace testovací laboratoře tak jde ruku v ruce inovativním duchem firmy.

V praxi znamená akreditace testovacího centra konkurenční výhodu ve formě urychlení testovací fáze vlastních produktů. Ušetří se čas při získávání potřebných mezinárodně uznávaných certifikátů u novinek uváděných na trh.

Zkušební laboratoř Schiedel získala akreditaci jako Mezinárodní zkušebna komínů Schiedel dle ISO 17025 od Německé akreditační společnosti. Samotné akreditaci předcházel složitý proces. Ke splnění obecných požadavků bylo nutné podstoupit nespočet zkoušek a předložit celou řadu dokumentů. Již v březnu 2021 získala zkušebna potvrzení od Německého akreditačního orgánu (DakkS), že splnila požadavky na systém managementu kvality (Qualitätsmanagement-System). DakkS dále provedla tzv. expertní posouzení prováděných testů, jejich důslednost a profesionalitu.

Daniel Gruber z technického centra Schiedel poukazuje na fakt, že Schiedel se stal prvním výrobcem komínových systémů, který má akreditovanou nezávislou zkušební laboratoř. Zkušební laboratoř Schiedel je tak nově zařazena na seznamu Německých akreditačních míst, ale i na seznamu Mezinárodní kooperace akreditačních laboratoří (ILAC). Veškeré zkoušky provedené ve zkušební laboratoři Schiedel tak budou platné i na mezinárodním poli.

Mezinárodní zkušební laboratoř Schiedel splňuje následující požadavky:
▪ Nezávislost a důvěryhodnost provedených testů
▪ Spolehlivost, nezatížené hodnocení díky kvalitnímu a mezinárodně uznávanému standardu
▪ Dodržování vysokého standardu práce
▪ Výsledky testů laboratoře Schiedel budou uznávány na národní úrovni

Schiedel získal akreditaci na provoz Mezinárodní zkušebny komínů

podle podkladů společnosti Schiedel