Jihočeskou Třeboň rozezní v červenci už tradičně hudba

19. ročník letního festivalu Třeboňská nocturna se v historickém centru města uskuteční ve dnech 12. - 16. července.

Během pěti dnů vystoupí harfenistka Kateřina Englichová s hobojistou Vilémem Veverkou, korejský Arete String Quartet, trio Martina Bačová, Hana Šuková a Karel Košárek, šansoniérka Chantal Poullain, Epoque Quartet s Dashou i Filharmonie Hradec Králové se sólistkou Evou Hornyákovou pod vedením dirigentky Miriam Němcové.

Večery plné klasické hudby, crossoveru i šansonu proběhnou na několika místech Třeboně, od zámecké konírny, Divadla J. K. Tyla, Tunel music baru po nádvoří městského úřadu.

Třeboňská nocturna 3.jpg

“Během zahajovacího koncertu představíme hudbu 20. století skladatelů Josefa Vejvody či Iljy Hurníka, jehož nedožité sté narozeniny si letos připomínáme. To vše v podání Kateřiny Englichové a Viléma Veverky. Pokud nám bude přát počasí, můžeme se těšit i na dva venkovní koncerty, které mají v prostorách Terezínských kasáren vždy nepopsatelnou atmosféru. A ráda bych též zmínila novinku letošního ročníku, čtvrteční noční koncert v duchu francouzských šansonů v podání Chantal Poullain s doprovodem. Jsem navíc nesmírně ráda, že můžeme po dvou letech opět navázat na tradici představení vítězů a laureátů mezinárodní soutěže Pražského jara a prezentovat tak mladé, nadějné hudebníky. V minulých letech zde vystoupili umělci, kteří dnes patří mezi evropské špičky, jako např. klavírista Ivo Kahánek, hornistka Kateřina Javůrková, hobojista Johannes Grosso, klarinetistka Shirley Brill a další,” říká ředitelka festivalu Irma Mrázková.

Večery bude provázet moderátorka Martina Kociánová.

Foto: Archív festivalu

Podcast