Trh s produkty na kontrolu plodnosti, respektive na zjištění správné chvíle, kdy je žena nejvíce připravena otěhotnět, je poměrně široký. Z vlastní zkušenosti ale mohu říct, že jen málo z nich je schopno přesně změřit bazální teplotu. Proto když se na trhu objevil Femometer Vinca II, neváhala jsem ani na okamžik a výrobek jsem vyzkoušela.

Už samotné rozbalení výrobku slibuje vysokou kvalitu měření. Teploměr perfektně sedne do ruky, není těžký a materiál je příjemný na dotek. Design připomíná lesk na rty nebo řasenku, a proto se nemusíte bát si vzít teploměr s sebou do kabelky.

Osobně jsem ale nejvíc takto na pohled ocenila zřetelný a podsvícený displej, díky čemuž jsem nemusela zbytečně „mžourat”, abych se dozvěděla výsledek, a mohla jsem ho používat i za tmy. Mým potřebám odpovídá i možnost nastavení hlasitosti, což je super, pokud nechcete nikoho vzbudit.

Výhodou výrobku Femometer Vinca II je přesnost měření teploty, s možnou odchylkou max 0,05 °C. Pryč je navíc doba, kdy jste musely čekat, než teploměr provede měření. Femometer Vinca II vám změří teplotu už za 30 vteřin. Chcete-li ale přesnější výsledky, je lepší nechat teploměr měřit delší dobu (u teploměru Femometer Vinca II lze nastavit dobu měření až na 3 minuty).

Výrobce tohoto moderního teploměru šel s dobou, a proto s výrobkem dodává i aplikaci Femometer, která je kompatibilní s operačními systémy Android i iOS. Díky Bluetooth nemusíte do aplikace zadávat naměřené údaje ručně. Což vám ulehčí práci.

Pravidelné propisování naměřených hodnot vám sestaví graf, ze kterého zjistíte 7 vašich plodných dnů, ovulaci i dny, kdy je naopak šance na otěhotnění malá. Zároveň čím více dat do aplikace zadáte, tím více budou výstupy z ní přesnější. Mimo to aplikace zaznamenává i hodnoty cervikálního hlenu a luteinizačního hormonu, což jsou nezbytné údaje, pokud se snažíte otěhotnět nebo jen chcete vědět něco o svých plodných dnech.

Upřímně – lepší teploměr jsem ještě neměla. Femometer Vinca II je skutečně top teploměr, na který se můžu spolehnout. Navíc má pěkný design a díky aplikaci mám všechny informace, které potřebuji k otěhotnění. Doporučuji!