Banes Motor České Budějovice
10.05.2022, Tisková zpráva

Fanklub navštívil MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Motorfans během letní přestávky navštívili, jako již tradičně, MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené v Českých Budějovicích, jejíchž součástí je také dětský domov. Zástupci fanklubu, Pajky, Hanka, Bob a Hrošík, se setkali s dětmi v prostorách tělocvičny.

Fanoušky přivítala ředitelka školy Mgr. Ivana Macíková. "Jsem ráda, že po delší odmlce způsobené pandemií COVID-19 mohu u nás ve škole přivítat naše kamarády z fanklubu. Bohužel nás mrzí, že s námi nemohli kvůli pandemii oslavit 150. výročí založení naší školy. Velmi si vážíme jejich podpory a děkujeme jim, že nám zachovávají svou přízeň. Zároveň bych chtěla poblahopřát jak fanouškům, tak hráčům Motoru k výbornému umístění. Hráči Motoru získali bronzové medaile." Po potlesku všech přítomných se slova ujala místopředsedkyně fanklubu Hanka Hoďánková. "Jsme rádi, že vás můžeme po delší době navštívit. Během zápasu s Libercem jsme uspořádali tradiční sbírku školních potřeb. Tyto potřeby jsme vám dnes přišli předat. Zároveň se podařilo vybrat nemalou finanční částku, za kterou byly po dohodě s vedením školy nakoupeny specifické školní pomůcky jako jsou například výukové mapy do angličtiny, logopedické pomůcky nebo nově obalené florbalové hole a florbalové míčky." Předseda klubu Pavel Vágner následně ještě poděkoval všem fanouškům Motoru, kteří se do sbírky zapojili a v neposlední řadě také vedení klubu, které fanklubáckou akci rovněž podpořilo.

Děti si poté mohly prohlédnout bronzovou medaili, kterou fanouškům klub pro tuto akci zapůjčil a po společné fotografii zamířily zpět do tříd. Paní ředitelka Macíková pak ještě pozvala zástupce fanoušků na krátké posezení společně s dalšími pedagogickými pracovníky školy. Během tohoto příjemného rozhovoru se vedení fanklubu dozvědělo nové informace nejenom o škole a dětském domově, ale i o problémech hluchoněmých. Překvapením pak určitě bylo, že znaková řeč je v různých státech odlišná. Fanoušci se na oplátku rozpovídali o fungování fanklubu a přidali zážitky z výjezdů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....