Oskar a Molly

Audiokniha-Kocka-vs-Pes
Také jste přesvědčeni o tom, že kočka a pes nemohou být přáteli? Pak si poslechněte dobrodružný příběh, ve kterém vám pes Oskar a kočka Molly ukážou, že jakmile jde o záchranu života, musí jít všechny předsudky stranou!

Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život…
Oskar je rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytré kotě, jistá budoucí slavná filmová hvězda. Pochází z rodiny ušlechtilých koček, jež uslintanými a nechutnými psy pohrdají! Oba celý život poslouchají, jak se psi a kočky vzájemně nenávidí. Jednoho dne se Molly a následně i Oskar beznadějně ztratí v lesích, a když se jejich cesty zkříží, vyplavou tyto celoživotní předsudky na povrch v celé své kráse. Pomalu ale začnou chápat, že jediným způsobem, jak přežít a najít cestu zpátky domů, je… spolupráce?! No jasně, k tomu přece nemůže ani náhodou dojít!

Kočka vs. Pes (audiokniha)

Autoři: James Patterson, Chris Grabenstein
Interpret: Robert Mikluš

Délka: 4 hodiny 36 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169484457
Doporučená cena: 339 Kč

Audioknihu Kočka vs. Pes vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorech

James Patterson je jedním z nejprodávanějších světových spisovatelů. Známý je hlavně díky svým krimi románům a thrillerům (např. série s Alexem Crossem – Na špatné straně, Na tenkém ledě, Citlivé místo, Přímý zásah, Šťastné a veselé a další). Věnuje se ale i literatuře pro děti, a to zejména proto, aby se sám pokusil vzbudit jejich zájem o čtení, k čemuž ho motivoval vlastní syn, který si knihu bral do ruky jen velmi neochotně. Školákům daroval přes milion knih a věnoval přes čtyřicet milionů dolarů na vzdělávání. Prostřednictvím grantů velkoryse podporuje také nezávislá knihkupectví. Jeho spisovatelská kariéra je charakterizována mottem: „Neexistuje nikdo, kdo by nerad četl, jen lidé, kteří ještě nenašli tu správnou knihu.“ Ty jeho jsou v posledních jedenácti letech v řadě těmi nejpůjčovanějšími v britských knihovnách. Je držitelem ocenění Edgar Award a devíti cen Emmy. S manželkou a synem v současné době žije na Floridě.

Chris Grabenstein spolupracoval s Jamesem Pattersonem na několika knihách pro děti (např. dobrodružná série Max EinsteinováGeniální experiment, Rebelové s dobrým srdcem, Max Einsteinová zachraňuje budoucnost, série Lovci pokladů, Lovci pokladů – nebezpečí na Nilu či Já, srandista a Já, srandista na druhou), ale sám je také bestsellerovým autorem dětské literatury a držitelem mnohých cen, např. Anthony Award a Agatha Award. Se svou ženou spisovatelkou J.J., se kterou ho rovněž pojí společné projekty, a dvěma kočkami Luigi a Phoebe Squeak žijí v New Yorku.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Robert Mikluš vystudoval činoherní herectví na JAMU a výrazněji na sebe upozornil na prknech brněnského divadla Husa na provázku, kde působil do roku 2012. O dva roky později přesídlil do Prahy a účinkuje v řadě pražských divadel. Zahrál si také v několika filmech (Muži v říji, Největší z Čechů, Sráči, Roznese tě na kopytech, Dědictví aneb Kurva se neříká, Dukla 61) a pravidelně se objevuje na televizních obrazovkách – v seriálech Četnické humoresky, Žrouti, První republika či Doktor Martin, kde ztvárnil roli Tomáše Topinky, který se posléze stal hlavní postavou seriálu Strážmistr Topinka.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka vs. Pes (audiokniha)

Patterson, James - Grabenstein, Chris

OneHotBook, 2022

Napsat komentář