MS hokej 2022: Nominace jsou známy. Kolik českých hokejistů pojede na MS poprvé?

MS v hokeji

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. května 2022 19:36

Finský stratég v českých službách Kari Jalonen zveřeejnil nominaci na blížící se mistrovství světa v hokeji, které se od pátku 13. května bude konat ve Finsku. V nominaci chybí jméno útočníka Filipa Chlapíka ani se v týmu pro MS neobjevují obránci Jakub Krejčík a Michael Moravčík a útočníci Ondřej Beránek a Patrik Zdráhal. Kolik z hokejistů tedy na MS pojede poprvé?

V Jalonenově nominaci se nachází hned osmnáct hokejistů, kteří už v minulosti poznali atmosféru světového šampionátu. To však o sobě nemohou říct všichni tři gólmani, nováček v reprezentaci obránce Jiříček a útočníci Černoch, Holík a Kodýtek.

Jalonen se pak na tiskovce vrátil i k posledním přípravným zápasům v rámci Euro Hockey Tour. Jak české hry, tak i švédské totiž Češi na závěr přípravy vyhráli. A finský kouč nezakrýval radost. „Výsledky na posledních dvou turnajích Euro Hockey Tour byly dobré, ale hlavní je, že jsme získali sebevědomí a funguje systém, kterým bychom chtěli hrát. Ve Stockholmu jsme porazili tři týmy (Švédsko, Finsko, Švýcarsko) a každý z nich hrál trošku jinak. Stejně jsme ale vždy našli cestu k vítězství, což je před MS dobrý test," uvedl a připomněl, že žádný z jeho svěřenců neřeší žádný zdravotní problém.

Dodejme, že poprvé čeští reprezentanti na mistrovství světa ve Finsku představí v sobotu 14. května v duelu s Velkou Británií. Ve skupině B, která se bude hrát v Tampere, se pak Češi ještě utkají se Švédskem, Rakouskem, Lotyšskem, Norskem, USA a Finskem.

Témata: hokej Hokej MS Hokej MS CZE Tým