Téměř dvě stovky budoucích maminek i dětí dorazily do roudnické porodnice na akci Než přiletí čáp
Zdroj: www.pentahospitals.cz
Zajímavosti

Roudnice nad Labem - Téměř dvě stovky budoucích maminek, jejich rodinných příslušníků i dětí dorazily do roudnické porodnice na páteční akci Než přiletí čáp. Tu porodnice připravila u příležitosti Světového dne těhotenství i Mezinárodního dne porodních asistentek a na maminky čekal bohatý program.

“Musím přiznat, že tak velký zájem nás příjemně překvapil,” přiznává primářka roudnické porodnice Mária Procházková. Pro budoucí maminky bylo připravené třeba skupinové těhotenské cvičení, možnost popovídat si s lékaři, i porodními asistentkami, nebo pěvecké a taneční vystoupení dětí z místní mateřské školky Pohádka.

“Největší zájem ale jednoznačně byl o těhotenskou poradnu a prohlídku samotné porodnice. I když jsme na jednu prohlídku brali skupiny až po dvaceti lidech, chvílemi to vypadalo že tady budeme muset provádět až do večera,” usmívá se primářka.

K nejčastějším dotazům žen patřila samozřejmě příprava k samotnému porodu a otázky k jeho průběhu. Většina budoucích maminek v tomto směru výrazně ocenila možnost individuálního přístupu, včetně možnosti mít v Roudnici u porodu vlastní asistentku a kladné hodnocení sklidily i nově zrekonstruované prostory porodnice. A stejně velký byl i zájem o měření tlaku nebo krevního cukru a informace, jak s těmito veličinami nakládat, co která znamená a jak je v těhotenství vyhodnocovat.

“Odezva od žen i jejich partnerů byla fantastická. Už teď máme další inspiraci jak by se takové setkání dalo ještě vylepšit a určitě ho zopakujeme i v příštím roce. A třeba se z něj stane i tradice,” shrnuje průběh setkání s názvem Než přiletí čáp primářka roudnické porodnice Procházková.

Partnery setkání bylo Národní centrum pupečníkové krve, Linde Healthcare, Chicco, Hipp a Patron.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru