Kutnohořané vychodili svému městu deváté místo, ocenění nejlepších účastníků výzvy Deset tisíc kroků se uskuteční 25. května od 18.30 hodin na nádvoří Vlašského dvora

V dubnu se Kutná Hora podruhé zapojila do výzvy Deset tisíc kroků, a navázala tak na úspěch z podzimu roku 2021. Cílem výzvy je kromě přidání sportovních aktivit do našeho života také snížení počtu automobilů ve městech a všeobecně vyšší pozornost a vnímavost k našemu okolí, které při chůzi míjíme. Slavnostní předání cen vítězům kategorií se uskuteční ve středu 25. května 2022 od 18.30 hodin na nádvoří Vlašského dvora. Účastníci předávání jsou dále srdečně zváni do kaple svatého Václava a Ladislava na koncert, který na předávání cen přímo navazuje v 19.00 hodin.

Oproti minulému kolu, které bylo pro Kutnou Horu ve výzvě premiérou, si město v celkovém pořadí všech zúčastněných měst polepšilo a z 10.místa poskočilo na 9.místo. „Umístění Kutné Hory je krásným úspěchem, zvláště když vezmeme v potaz, že celkem se v dubnu do výzvy zapojilo celkem 91 měst a obcí. Celá výzva ale samozřejmě není jen o úspěchu, ale o radosti z pohybu a také o překonávání svých limitů. Pro někoho může být motivací počet kroků z předchozího dne, pro někoho výsledky jeho kolegů z týmu. Podle výsledků a počtu zúčastněných věřím, že Kutnohoráci budou rádi pokračovat i v dalších kolech výzvy,“ řekla Kristýna Šimonová, vedoucí oddělení cestovního ruchu a vnějších vztahů a koordinátorka akce.

Patrný je také větší zájem o tuto sportovní výzvu, v dubnu se aktivně zapojilo celkem 154 chodců, o 33 více než na podzim, a díky svým individuálním nebo týmovým výkonům nachodili dohromady 38 937,66 km. Novinkou bylo i přidání nové kategorie nejlepší školní tým motivující žáky a studenty k vyšší fyzické aktivitě a týmové spolupráci.

Město Kutná Hora předá ocenění nejlepším účastníkům v těchto kategoriích (jména jsou uvedena dle registrovaných profilů ve výzvě):

3 nejlepší ženy:

  1. Lada Trnková
  2. Radka Bulánková
  3. Ivona Pařízková (Ivon)

3 nejlepší muži:

  1. Jan Gargula (Johnie Walker)
  2. Petr Zalužanský
  3. Aleš Kerner (MontyKH)

Nejstarší účastník:

Eva Kohoutová (Stará sova)

Účastník s nejvyšším počtem nachozených km:

Jan Gargula (Johnie Walker)

Nejlepší tým:

Prostě běž! KH

Nejlepší školní tým:

SPŠ KH E1A

red

Zavřít menu