Hlavní obsah

Ženská od sporáku, Italův nástup, Vrbova divočina. Jak si při debutu vedli trenéři Sparty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové koště dobře mete. Také ve fotbale často funguje, že čerstvě jmenovaný trenér hned v premiéře mužstvo zvedne. Nebo taky ne... Má se tedy Slovácko bát, že Sparta proti němu po odvolání Pavla Vrby nastoupí pod vedením Michala Horňáka? Půjde již o dvanáctý debut od doby, kdy na Letné skončil Vítězslav Lavička. Poslední muž, který Spartu dovedl k mistrovskému titulu. Bilance premiér jeho následníků není vůbec přesvědčivá. Čtyři výhry, čtyři remízy a tři porážky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Bořek Dočkal a Ondřej Mazuch v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem a asistentkou Lucií Ratajovou po sporném gólu na 3:3.

Článek

Ani Pavel Vrba tlak ve Spartě neustál, kolotoč neustálých výměn trenérů se točí dál. Sezonu dokončí Michal Horňák povýšený z béčka, stejný úkol měl již před třemi lety.

Připomeňme si ve stručnosti, jak poslední premiéry trenérů Sparty proběhly.

Zdeněk Ščasný: Liberec - Sparta 2:1 (duben 2015) - Lavička byl odvolán po vyřazení ve čtvrtfinále poháru s Jabloncem. Porážkou na hřišti zachraňujícího se Slovanu mužstvo přišlo o sérii deseti zápasů bez prohry, titul mu unikal.

Sparta bude bojovat o pohár pod vedením Michala Horňáka. Je to dobrá volba? Řešíme v pořadu Přímák...Video: Sport.cz

David Holoubek: Brno - Sparta 3:3 (říjen 2016) - Kouč od dorostu začal skalpem Interu Milán. V Brně mu výhru sebral gól z ofsajdu, který pustila asistentka Ratajová. Koubek s Váchou byli potrestáni za výroky na její adresu, ať se vrátí ke sporáku...

Tomáš Požár: Sparta - Bohemians 1:0 (únor 2017) - Holoubek neměl potřebnou licenci, od zimy ho tak oficiálně zaštítil jeho nadřízený. Tři dny po pohárovém debaklu v Rostově začalo ligové jaro nejtěsnější výhrou v pražském derby.

Petr Rada: Sparta - Zlín 0:0 (březen 2017) - Dvojice Požár, Holoubek byla kvůli špatným výsledkům odvolána, nahradil ji zkušený bývalý kouč národního týmu. Ševci v závěru dohrávali o deseti, přesto Rada začal plichtou, která byla další citelnou ztrátou.

Vrba končí ve Spartě. Bylo jeho angažmá na Letné úspěšné? Diskutujeme v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Andrea Stramaccioni: Sparta - Bohemians 1:1 (červenec 2017) - Rada během jara mužstvo oživil, následovalo však fatální spuštění projektu s Italem a cizineckou legií. Stramaccionimu nevyšla pohárová premiéra v Bělehradě, nevyhrál ani v derby.

Pavel Hapal: Karviná - Sparta 1:1 (březen 2018) - Italovi se nevedlo, Pražané proto od slovenské reprezentace do 21 let odloudili svého bývalého hráče. Když už se zdálo, že český internacionál díky Kangově gólu začne vítězně, v závěru vyrovnal Wágner.

Zdeněk Ščasný: Jablonec - Sparta 1:2 (červenec 2018) - Hapal přečkal první kolo, po výbuchu se Suboticí ovšem usedl na lavičku krizový kouč. Kotel nespokojených fanoušků vyvolával jméno kouče soupeře Rady, nicméně Ščasný se vrátil vítězně.

Michal Horňák: Opava - Sparta 0:3(duben 2019) - Ani další sezona se nepovedla... Krizi podtrhla domácí porážka 1:3 s předposlední Karvinou a pohárový výprask 0:3 na Slavii. Ščasného nahradil jeho asistent. Horňák začal bezpečnou výhrou.

Sparťanský talent má smlouvu ještě na rok. Co s ním bude dál?Video: Sport.cz

Václav Jílek: Sparta - Slovácko 0:2 (červenec 2019) - Bývalý sparťanský asistent po rekordně krátké letní přípravě začal pořádným šokem. Letenští v úvodním duelu sezony nebodovali poprvé po devíti letech od porážky 1:2 v Hradci Králové v roce 2010...

Václav Kotal: Olomouc - Sparta 1:0 (únor 2020) - Kovaný sparťan povýšil od béčka. Paradoxem rychlé výměny hned po prvním jarním kole byla hříčka osudu, že jeho debut z tribuny sledoval vysmátý odvolaný Jílek, který je v Olomouci doma...

Pavel Vrba: Olomouc - Sparta 2:3 (únor 2021) - Další kouzlo nechtěného, bývalý kouč národního týmu začal po roce přesně tam, kde jeho předchůdce, na Hané... Vrbův debut čtyři dny po jmenování do funkce byl z nejdivočejších! Letenští prohrávali na začátku druhé půle o dva góly, přesto ještě stihli zvítězit. V utkání se kopaly tři penalty, zatímco Nita ji domácímu Gonzálezovi chytil, sparťan Karlsson obě dvě proměnil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články