Na co myslet při výběru dětského pískoviště?

children-1730248_640

Máte malé dítko a rozhodli jste se, že je načase aby se seznámilo s pískovištěm? Anebo vás nebaví chodit na pískoviště coby hřiště pro děti a chcete jej mít na zahradě či terase? Pokud máte dostatek prostoru, pořiďte si prostorné pískoviště, kde se děti zabaví po mnoho hodin.

Materiál, z něhož má být pískoviště zhotoveno

Zpravidla můžete sehnat pískoviště ze dřeva nebo plastu. Kutilové však mohou použít i staré betonové trubky nebo nevyužité kvádry, které měly sloužit ke stavbě. Důležitá je stabilita a pevnost materiálu.

Ať už volíte jakýkoli materiál, pískoviště by mělo mít poklop, nebo krycí plachtu či síť, aby do pískoviště nemohla chodit zvířata a při nepřízni počasí do něj nepadaly nečistoty. Je bezva, když je u pískoviště i nádoba s vodou, která dětem umožní tvořit různoroději a zajímavěji.

Prostor k sezení

Děti si potřebují na pískovišti sednout. Ideální je, když jsou místa na sezení po celém obvodu pískoviště. Protože děti rády chodí po kolenou, sedají doprostřed pískoviště, je ideální koupit jim měkkou, ale pevnou podložku, která jim na písku skvěle poslouží. Třeba takovou, se kterou se běžně učí plavat v bazénu.

Pořiďte si bábovky, lopatky, kbelíky a další sortiment. Děti se budou bavit dlouhý čas.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>