bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě jednou a utrhnu ti hlavu! Arnott vzpomíná na Radulova, ostře zkritizoval Sutera

12. května 2022, 10:00

Tomáš Zatloukal

Kdekdo se podivoval, když se Minnesota loni rozešla se Zachem Parisem a Ryanem Suterem. Už tehdy se ale šuškalo, že Wild jednoduše dál nechtěli mít oba Američany v kabině. Slova Jasona Arnotta, kanadské legendy, co získala Stanley Cup i titul mistra světa a Sutera zažila coby kapitán Nashvillu, teď ukazují, že to s hvězdným bekem nikdy nebylo jednoduché. A že jeho obliba mezi spoluhráči rozhodně nedosahovala nebeských výšin.

"Ryan? Pořád si jen stěžoval. Jednou na to, že nechodí na přesilovku, pak zase na nedostatek času na ledě," komentuje Sutera, v této sezoně hráče Dallasu, Arnott.

Arnott se Suterem u Predátorů hrál čtyři sezony a nevzpomíná na něj vůbec v dobrém. Jeho chování dává do kontrastu s tím, jaký přístup měl Shea Weber, další špičkový obránce, kterého Preds tehdy měli na soupisce.

"Když porovnám, jak se oba chovali, bylo to jako den a noc. Shea byl vždycky pracovitý, chtěl se učit, všechny respektoval. Ryan řešil, proč někdo bere tolik peněz a podobně. Byl rušivým elementem," nechal se slyšet Arnott.

Zámořský web The Score připomíná, že si Nashville v jednu chvíli mezi oběma borci musel vybrat. A upřednostnil Webera, zatímco Suter zamířil s Parisem do Minnesoty. Wild ovšem k žádnému pronikavému úspěchu nedotáhl.

Je až symbolické, že se Suter loni sešel v jedné kabině (podepsal se Stars) s Alexem Radulovem. Dalším potížistou z Arnottových nashvillských časů. Radulov postupně vyzrál, nicméně zamlada byl floutkem a jeho přešlapy jsou dobře známy.

Arnott si vybavil jeden z tréninků pod vedením Barryho Trotze, tehdy kouče Predátorů: "Všichni jsme sledovali, co Barry kreslí na tabuli a poslouchali instrukce. Na druhé straně kluziště, ale byly slyšet rány. To Saša střílel na branku."

Jak nekompromisní lídr zareagoval? "Vzal jsem si ho stranou a řekl jsem mu: Ještě jednou ukážeš týmu takovou neúctu a utrhnu ti hlavu.“

Pozoruhodný příklad toho, jak to funguje v kabinách NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.