O nás     Inzerce     KontaktSpolehlivé informace o IT již od roku 2011
Hledat
Nepřehlédněte: Usnadní vám práci: Pozoruhodné IT produkty pro rok 2024
Správa dokumentů
Digitální transformace
Informační systémy
Hlavní rubriky: Informační systémy, Mobilní technologie, Datová centra, Sítě, IT bezpečnost, Software, Hardware, Zkušenosti a názory, Speciály

Pozoruhodné IT produkty 2024
E-knihy o IT zdarma
Manuál Linux

HP rozšířilo nabídku mobilních pracovních stanic

Nabídku výpočetní techniky pro tvůrce obsahu nebo datové vědce rozšířila o dvě mobilní pracovní stanice řady ZBook společnost HP. Do portfolia zařadila také nové monitory, dokovací stanici nebo sadu softwaru pro datové projekty.

Dva nové přírůstky posílily řadu mobilních pracovních stanic společnosti HP. Model ZBook Fury G9 podle výrobce nabízí profesionálně využitelný grafický výkon. Pohání jej desktopové procesory Intel s tepelným výkonem až 55wattů a lze jej osadit grafickými kartami s čipy nVidia RTX A5500 nebo AMD Radeon Pro. Stroj podle informací společnosti HP zvládne editaci videí v rozlišení 8K, tvorbu 3D vizualizací nebo úlohy strojového učení. Na trhu se objeví v červnu letošního roku. Cenové rozpětí ani přesné konfigurační specifikace zatím výrobce nezveřejnil.

Druhou mobilní pracovní stanici ZBook Studio G9 pohání procesory Intel Core i9 vPro. Lze je osadit grafickými čipy RTX A5500 nebo GeForce RTX 3080 Ti. Modely vybavené těmito moduly jsou validovány v programu nVidia Studio. Poskytují výkon a optimalizaci stabilizace v oblíbených kreativních aplikacích a současně nabízejí přístup k softwaru NVIDIA Studio, k němuž patří Omniverse, Broadcast a Canvas. Také ZBook Studio G9 se na trhu objeví v červnu letošního roku.

„Kreativní profesionálové nemají rádi, když je technologie zpomalují,“ řekl Jim Nottingham, generální ředitel společnosti HP. „Chtějí rychlejší CPU a GPU. A také víme, že potřebují víc než jen specifikace. Budou využívat nástroje pro zvýšení produktivity, které jim umožní plynulé pracovní postupy.“

Dva nové monitory nesou označení HP Z24m G3 a HP Z24q G3. Disponují shodnou úhlopříčkou 23,8 palce s obnovovací frekvencí 90 Hz a rozlišením QuadHD. Výrobce je kalibroval v barevných prostorech sRGB a P3. K nadstandardním funkcionalitám patří VESA DisplayHDR 400 pro dynamické podání obrazu a přirozené barvy. Model HP Z24m nabízí integrované prvky pro vedení videokonferencí, k nimž patří 5megapixelová kamera, duální mikrofony a reproduktory. Obě zobrazovací novinky se na trhu objeví ještě v květnu.

Dokovací stanice HP Thunderbolt G4 Dock poskytuje až 280 wattů. Umožňuje plně nabít jakýkoli notebook nebo mobilní pracovní stanici díky superrychlé technologii Thunderbolt 4 a dvojnásobnou rychlost ethernetu oproti předchozím generacím. Dokovací stanice s výkonem 120 W a 280 W budou k dispozici v květnu za cenu 329, resp. 439 dolarů.

Nástroj Z by HP Data Science Stack Manager datovým analytikům usnadňuje přizpůsobení a správu prostředí specifických pro jednotlivé projekty. Tento soubor softwarových nástrojů je navržen tak, aby poskytoval optimální prostředí pro datovou vědu. Obsahuje populární řešení pro datovou vědu, včetně vybraných balíčků ze sady Intel oneAPI AI Analytics Toolkit, stejně jako Pytorch, Python a NVIDIA RAPIDS.

Nástroj Z by HP Data Science Stack Manager je nyní k dispozici ke stažení na webových stránkách společnosti HP. Vybrané stolní a mobilní pracovní stanice Z by HP budou mít Z by HP Data Science Stack Manager předinstalovaný od konce června 2022.

 


(12. 5. 2022 | L_Kriz)

Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2011-2024 BusinessIT.cz, ISSN 1805-0522 | Názvy použité v textech mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: BusinessIT(at)Bispiral.com | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu BusinessIT.cz a ochrana soukromí | Používáme účetní program Money S3 | pg(11201)