Přesto zabodovali a dostali se do finále, které proběhne už zítra! A program finále budou dokonce zahajovat. 

Jak se dcera hokejového brankáře Dominika Haška (57), do Eurovize vlastně dostala? Zpěvu se za podpory rodičů věnuje už od dětství, před 12 roky se blýskla v Česko Slovenské Superstar, v níž postoupila až do semifinále. Nad snahou dobývat českou popovou či muzikálovou scénu ale vyhrála možnost studovat prestižní hudební školu v anglickém Leedsu, kde také potkala své norské spoluhráče, s nimiž nyní soutěží v Turíně: kytaristu Caspera a klávesáka Benjamina. „Padli jsme si do noty, protože se mi začal líbit skandinávský synth-pop,“ řekla pro Český rozhlas.

Do Turína je přes české kolo protáhl song Lights Off. „Doufám, že budu Česko reprezentovat stejně dobře jako táta,“ řekla. Mimochodem: Dominátor v turínské hale PalaOlimpico vychytal v roce 2006 olympijský bronz!

Pěvecký souboj vrcholí v pátek

Soutěžit budou zástupci 20 zemí a největší šance na vítězství má podle sázkových kanceláří ukrajinská skupina Kalush Orchestra. V historii soutěže se z našich zatím nejlépe umístil zpěvák Mikolas Josef (26), který v roce 2018 skončil šestý, a o rok později skončila skupina Lake Malawi jedenáctá. Zajímavé je, že Karel Gott (†80) se soutěže zúčastnil v roce 1968 jako reprezentant Rakouska. Skončil na 13. místě.

9 účastí a 3 finále

Česko se Eurovize účastní pravidelně od roku 2015. Z devíti vyslaných reprezentantů se zatím do finále probojovali pouze tři – Gabriela Gunčíková (28), Mikolas Josef (26) a kapela Lake Malawi. Nejlepší umístění vybojoval v roce 2018 Mikolas Josef, který skončil šestý.

Bez hlasů z Česka

Finále soutěže bude zítra od 21:00 vysílat ČT2. Sázkové kanceláře tipují výhru ukrajinské skupiny Kalush Orchestra. Podle pravidel čeští diváci stejně jako lidé z dalších zemí nemohou hlasovat pro své reprezentanty.

VIDEO: Krásná dcera hokejového brankáře Haška zpět v Česku! Dominika je nezadaná a hledá práci

Video
Video se připravuje ...

Krásná dcera hokejového brankáře Haška zpět v Česku! Dominika je nezadaná a hledá práci. Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií