Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lékař a bývalý hejtman Vysočiny Běhounek slaví 70. narozeniny. Je spjatý s pelhřimovskou nemocnicí

Jiří Běhounek, lékař, politik a hlavně bývalý hejtman Kraje Vysočina, dnes slaví životní jubileum. Tomuto rodákovi z Prahy, který v roce 1976 nastoupil coby lékař do pelhřimovské nemocnice, je dnes 70 let.

Jiří Běhounek lékař

Dnes sedmdesátiletý Jiří Běhounek se narodil v Praze, kde vystudoval SVVŠ Přípotoční v Praze, poté absolvoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy, jako postgraduální studium si Jiří Běhounek zvolil atestaci ortopedie. V roce 1976 nastoupil na Ortopedické oddělení Nemocnice Pelhřimov a ještě tentýž rok byl jmenován tamním primářem. V roce 1980 složil atestaci z ortopedie I. stupně a následně v roce 1986 atestaci II. stupně. Primářem na zmíněném oddělení byl až do svého zvolení hejtmanem na podzim 2008. 

V letech 1996 – 2000 v Nemocnici Pelhřimov vykonával funkci náměstka HTS a od roku 2001 byl vědeckým sekretářem odborné České společnosti pro ortopedii a traumatologii. Poté, co skončil coby hejtman Vysočiny, tak se Jiří Běhounek stal náměstkem pro rozvojové činnosti. Tuto funkci v pelhřimovské nemocnici vykonává dodnes. 

Nynější náměstek pelhřimovské nemocnice Jiří Běhounek je ženatý a má dceru a syna.

Jiří Běhounek politik

V rámci své politické kariéry Běhounek od roku 1998 působil jako člen zastupitelstva města Pelhřimov, v letech 2002 až 2010 byl též radním. V roce 2008 byl jakožto nástupce Miloše Vystrčila zvolen hejtmanem Kraje Vysočina, kterým byl až do roku 2020. V roce 2013 byl Běhounek zvolen do Sněmovny, kde nepřetržitě hájí barvy ČSSD, kde se na jaře 2021 stal místopředsedou. 

Běhounkovy politické názory

Bývalý hejtman Kraje Vysočina je považován za zástupce příznivců prezidenta Miloše Zemana v ČSSD. Přesto se však již několikrát netajil názory, které byly v přímém rozporu s názory prezidenta Zemana a často i s názory vedení ČSSD. V roce 2020 se například zastal předsedy Senátu Miloše Vystrčila v otázce jeho cesty na Tchaj-wan, v dubnu 2021 pak zkritizoval odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného, na které právě Zeman dlouhodobě tlačil.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Běhounek / Facebook | Zdroj wikipedia

Štítky výročí, jubileum, 70, narozeniny, lékař, hejtman, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, nemocnice, Praha, Miloš Zeman, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, ČSSD, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Miloš Vystrčil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékař a bývalý hejtman Vysočiny Běhounek slaví 70. narozeniny. Je spjatý s pelhřimovskou nemocnicí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.