Tep mi skákal na dvě stě, přiznává Valla. A vzkazuje: My si hrajeme svoje

Foto: Hédi Tumbász / Magyar Jégkorong

Jasně, přál by si mnohem klidnější průběh klíčové bitvy o finále. Však jeho svěřenkyně byly proti Švýcarkám čím dál dominantnější. Neproměnily ale šance, a tak si Rudolf Valla musel na střídačce nervózně kousat nehty až do nájezdů. Naštěstí vítězných.

Byly to solidní nervy, viďte?
Tepová frekvence mi několikrát vyskočila na dvě stě... Třetí třetinu jsme naprosto ovládli, hráli jsme skvěle. Vyplatilo se nám, že jsme celý turnaj hráli na čtyři pětky. Fyzicky jsme Švýcarky úplně přejeli, v podstatě jsme je k ničemu nepustili. Bohužel jsme ale nedali gól a místo toho jsme třicet vteřin před koncem inkasovali. Z jednoho jediného protiútoku.

Ale konec dobrý, všechno dobré...
Naštěstí to dopadlo dobře, i když ty nájezdy byly strašné nervy. Ale Ziki Mazancová je prostě expert. Na olympijském festivalu taky rozhodla a dneska dala gól v poslední sérii.

To vás jistě hřeje o to víc po jejím zranění z předchozího zápasu, že?
Je to skvělý příběh. Když ve čtvrtek opouštěla led na nosítkách, tři nebo čtyři hodiny strávila v nemocnici. Měla kapačku na ruce a rentgeny, vrátila se bez oběda, bez večeře... A dneska rozhodla v nájezdech. Skvělé!

Naopak vám chyběla Šarlota Stýblová. Zasáhne do finále?
Ano, ve finále by měla hrát. Dneska jsme ji nechali odpočinout, protože má naražená záda.

Po mentální stránce vám jistě pomohlo, že jste v zápase nemuseli dotahovat, viďte?
Ano, to bylo důležité. Škoda ale, že jsme neodskočili na dva góly a že jsme po první brance inkasovali hned z protiútoku. Z mého pohledu, tím, že holky celou sezonu tolik nehrály, na ně nervy působí ještě o to víc, když ten úspěch opravdu chtějí. Bylo to na hraně.

Troufnu si říct, že vás hodně nakoplo ubráněné oslabení tři na pět v první třetině.
Stoprocentně. Zahráli jsme ho skvěle, Bára Juříčková s Adélou Šapovalivovou to odehrály naprosto excelentně. Jsou to výborné bruslařky, v podstatě Švýcarkám ve třech nepůjčily puk.

Pak šel váš výkon stále nahoru...
Chtěli jsme hrát celý zápas aktivně, i ten konec třetí třetiny. Pořád jsme chtěli být na puku a nezbavovat se ho. To, co jsme si řekli, holky plnily. Možná to chvilkami bylo neučesané, ale ta třetí třetina byla úplně skvělá.

Před nájezdy jste vyměnili gólmanku. Brali jste to jako impuls?
Ano, stoprocentně. Pan trenér brankářek to tak rozhodl a myslím, že to rozhodl správně.

V sobotu večer vás čeká finále. Kterého soupeře byste si do něj přál?
Vůbec jsem o to nepřemýšlel, je nám to jedno. Ať hrajeme proti komukoli, snažíme se hrát pořád svůj hokej a nikomu se nepřizpůsobujeme. My si hrajeme svoje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz