Zlín: Trať na Jižní Svahy bude o víkendu bez proudu

13.05.2022 21:23 | Tisková zpráva

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice upozorňuje cestující, že v sobotu 14. a v neděli 15. května budou jezdit z centra Zlína na sídliště Jižní Svahy z důvodu výměny trolejového vedení jen trolejbusy s dieselagregátem nebo autobusy.

Zlín: Trať na Jižní Svahy bude o víkendu bez proudu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pracovníci údržby vrchního vedení DSZO budou v sobotu 14. a v neděli 15. května 2022 vyměňovat jednu stopu trolejového vedení od ulice K Pasekám na sídliště Jižní Svahy. Celé trolejové vedení na Jižních Svazích bude z důvodu montážních prací odpojeno od elektrického napájení. Na sídliště se dostanou jen trolejbusy s dieselagregátem, případně autobusy. DSZO bude vozidla s nezávislým pohonem nasazovat po oba dny na linky 6, 8 a 9.

„Jízdní řády zůstanou zachovány. Na linku 8 však budeme schopni nasadit jen krátké vozy místo kloubových. A jízda trolejbusů do kopce s pohonem pomocí dieselagregátu bude o něco pomalejší než jízda s elektrickým napájením, takže mohou vznikat drobná zpoždění,“ uvedl vedoucí dispečer Jan Tesař.

Měděné troleje vyměňuje DSZO z důvodu jejich opotřebení po mnohaletém provozu a nahrazuje je novými vodiči. Nyní vymění pracovníci DSZO jen stopu ve stoupacím směru od ulice K Pasekám do sídliště. Výměna trolejí v opačném směru jízdy je plánována na polovinu června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…