Polda Matásek ztratí již třetího parťáka: Genzer ho připraví o Carevnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Polda Matásek ztratí již třetího parťáka: Genzer ho připraví o Carevnu

David Matásek
David Matásek (Archiv Davida Matáska)

Jednu z hlavních rolí v primáckém seriálu Polda má auto značky Volha, jehož první model se na světě objevil v roce 1958. Představitel hlavní role David Matásek (59) akceptoval jeho zažitou přezdívku Carevna a jeho pravý ukrajinský majitel si ho cení na 20 tisíc dolarů, tedy téměř půl milionu korun!

V předposledním díle seriálu musí vyšetřovatel Michal Bříza své milované auto prodat. V hospodě U Vandy několik let nevytáhl peněženku z kapsy a finanční úřad mu to pěkně spočítal. Musí urychleně doplatit 72 tisíc korun. A jediné, co seriálový hrdina vlastní, je jeho milovaná Carevna. Při prodeji ale naletí překupníkovi v podání Richarda Genzera (55)!

Drahý veterán

O tom, že nekonvenční policajt Bříza bude řídit právě volhu, se rozhodlo náhodou až těsně před začátkem natáčení. O značce veterána se nemluvilo, ve scénáři nebyla stanovena. Filmaři se na poslední chvíli domluvili s ukrajinským majitelem, že si zapůjčí právě jeho volhu. To ještě netušili, že se bude točit i druhá série. Za to, co za pronájem zaplatili, už rovnou mohla být jejich! Majitel si svou perlu mezi auty cení na 20 000 dolarů, což je v přepočtu k aktuálnímu kurzu 476 800 Kč.

Kvality nenajdeš

Carevna je sice milovaná, leč trochu komplikovaná dáma. „V létě topí, v zimě nechytá. Kvality nenajdeš. Volant jde ztuha. Zplodiny plní kabinu. Tlumiče již netlumí a Igor Orozovič měl z toho ústřel krční páteře,“ prozrazuje Matásek. Jeho parťáka Orozoviče vystřídal v dalších řadách Vladimír Polívka (32). „Carevna je třetí do party. Bez ní by byl Polda poloviční,“ dodává seriálový Polda.

Inkognito: Hana Zagorová v podání Richarda Genzera

Video se připravuje ...

Auto pro poldy

  • Volhy GAZ-M21 se vyrobilo 640 000 kusů.
  • Jde o čtyřválec s třístupňovou převodovkou.
  • Sloužily u Veřejné bezpečnosti a ve státních podnicích.
  • Dnes jsou na vůz dostupné už jen svíčky a olej.

Další kšeft pro Geňu

Richard Genzer se už na Primě pěkně usadil. V dnešním Poldovi má sice epizodní roli, avšak v seriálu ZOO hraje kuchaře a vystupuje také jako hadač v pořadu Inkognito. Snad nejvíce se do povědomí diváků zapsal v satirickém skečovém pořadu Partička, kde vystupuje mimo jiné se svým nejlepším přítelem Michalem Suchánkem (56).

Suchánek vychovává Genzera desítky let: Neúspěšně!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.