V Brně spolek „Stop genocidě“ vyvěsil odporný banner, srovnávající komunistické zločiny s právem na potrat ve většině zemí EU. Mimochodem, Evropská unie do této problematiky nemá pravomoc zasahovat (viz Polsko).

Banner byl vyvěšen minimálně na Malinovském náměstí. Kromě nesmyslného útoku na Evropskou unii je možná paralela s komunistickými zločiny hloupá. Potraty totiž nemají s komunistickou ideologií nic společného. Potraty, interrupce i infanticida (vraždění dětí po narození) měly své místo v historii lidstva již od pravěku, byly legální například ve starověkém Řecku a Římě. Potraty byly vykonávány velmi často za pomoci neodborných zásahů do těla těhotné ženy, případně bylo využíváno nepřímých „metod“, které potrat vyvolaly. Od nástupu křesťanství, islámu a buddhismu byly potraty zakázány.

Je prokázáno, že v zemích, kde jsou interrupce zakázány, tyto metody zcela nezmizí. Jen místo lékařů se provádí na černo, což přináší jen ohrožení matky a roste riziko budoucí neplodnosti. Kromě toho způsobuje tento zákaz jen potratový turismus, tedy, že ženy, které se rozhodnou podstoupit interrupci, vycestují do země, kde je tento zákrok možný.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.