TOPlist

Elon Musk zařadil zpátečku, akvizici Twitteru dočasně pozastavil z kuriózního důvodu

Když Elon Musk před měsícem oznámil záměr koupit sociální síť Twitter za astronomickou částku asi 44 miliard dolarů (cca 1 bilion korun), považovali to mnozí za vtip. Jenže Twitter nakonec na jeho nabídku kývnul, což některé uživatele znervóznilo, avšak akcionáře vcelku potěšilo. Nyní se zdá, že si Musk pravděpodobně ukousl příliš velké sousto – ve svém tweetu oznámil, že akvizici dočasně pozastavuje.

S tímto rozhodnutím souvisí informace, že méně než 5 procent účtů jsou falešné či určené k šíření spamu. Z přibližně 330 milionů aktivních uživatelů je to přibližně 16,5 milionu účtů, což není zrovna malé číslo. Musk zároveň dříve oznámil, že chce Twitter učinit lepším než kdy dříve a představit celou řadu nových funkcí, včetně takových co zatočí se spam boty.

V návaznosti na toto oznámení klesla hodnota akcií ještě před otevřením trhu o 25 procent. Jestli Musk skutečně vidí problém ve velkém počtu falešných účtů, nebo je za jeho oznámením něco jiného, se můžeme pouze dohadovat. Své prvotní oznámení každopádně v pozdějším tweetu mírnil a ubezpečil, že má stále v plánu Twitter převzít.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku