fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

Draci si pojistili další tři hráče

14. května 2022 - 08:45

Zpět na seznam článků

Pokračuje Kohút, Šuhaj a Antoníček

Draci si pojistili další tři hráče

Draci si pojistili další tři hráče zdroj foto: DŠ

Trojice útočníků, která se v loňské sezóně významně podílela na setrvání Draků v Chance lize si s vedením podala ruce a v další sezóně bude opět hájit barvy Šumperka.

Do této trojice patří nájezdový specialista Dávid Kohút, který zářil především v play down a během baráže. Talentovaný mladík Vojtěch Šuhaj, jenž od samého počátku šumperského působení všem dokazoval, že má na to hrát první ligu. A pracovitý Petr Antoníček, který si za Draky připsal premiérový gól mezi muži a skvěle si vedl během oslabení.

Dávid Kohút - čtyřiadvacetiletý rodák ze Slovenska s hokejem začínal ve svém rodném městě, Prievidzi. Jeho hokejová kariéra je ovšem více spjatá s pražskou Slavií, ve které působil už od mladšího dorostu. V seniorském hokeji pak téměř pravidelně střídal prvoligovou Slavii s některým z druholigových týmů, ať už to byl Jindřichův Hradec, Most, Letňany nebo Kobra Praha. Osm utkání také odehrál v prvoligové Kadani. Až v šumperském týmu se Kohútovi podařilo odehrát celou prvoligovou sezónu. V základní části uplynulého ročníku Chance ligy získal Kohút celkem 19 bodů (7+12). Hned v úvodním utkání sezóny ukázal všem, že jeho specialitou je individuální disciplína, neboť se díky proměněnému nájezdu postaral o překvapivé vítězství nad favorizovanou Porubou. Jeho produktivita sice nebyla v základní části úplně ideální, nicméně během play down a baráže našel Dávid fantastickou formu.

Proti Ústí nad Labem patřil k nejlepším střelcům Šumperka a v baráži byl dokonce nejproduktivnějším hráčem. „Pro Dávida Kohúta je důležité, že zastavil své prvoligové sezóny, které vesměs trávil po hostováních ve druhé lize, a odehrál celou sezónu v jednom týmu. Snažili jsme se s panem Velčovským udržet co nejvíce hráčů z dosavadního týmu a Dávid je takovým příkladem, že se nám daří prodlužovat kontrakty nejen s odchovanci, ale i s hráči, kteří byli součástí loňského týmu. Od Dávida chceme, aby působil celou sezónu tak, jako v sérii play-down s Ústím. Díky tomu se může plně stabilizovat v první lize,“ vysvětluje důvody pokračování Kohúta hlavní trenér Draků.

Vojtěch Šuhaj - dvacetiletý odchovanec píseckého hokeje zavítal do Šumperka v únoru letošního roku. V základní části odehrál deset utkání a dalších pět pak přidal v play down. V dračím dresu stihl zaznamenat celkem 4 body za dva góly a dvě nahrávky, přičemž první vstřelená branka byla tou úplně první v Chance lize. Do baráže už kvůli nesplněnému počtu odehraných utkání bohužel nezasáhl, přesto celý tým podporoval alespoň z tribuny. Talentovaný útočník dříve působil v mladším dorostu Českých Budějovic a v juniorce Plzně. Za Indiány si také připsal dva starty v extralize.

Naposled pak hájil barvy druholigového Písku, v němž měl fantastickou formu. V pětatřiceti zápasech nasbíral fantastických 45 kanadských bodů (18+27). „Vojta opakovaně potvrzoval bodově, a i svým přístupem, touhu hrát výše, než ve druhé lize. V patnácti utkáních, ve kterých za nás nastoupil, ukázal velkou perspektivu a zároveň velký kus práce před sebou. Věřím, že změna o jeho přesunutí na centra z křídla bude pro Vojtu možností, jak ještě více ukázat své kvality a plně se prosadit v první lize,” prozradil Lukáš Majer.

Petr Antoníček s hokejem začínal v rodném Prostějově. V mladším dorostu si vyzkoušel angažmá v nedaleké Olomouci a posléze se přesunul do Pardubic, kde si střihnul i dvě extraligová utkání. Během tohoto působení vypomáhal prvoligovému Prostějovu či Vrchlabí. V loňské sezóně přišel zkusit štěstí do Šumperka a tato štace se evidentně mladému útočníkovi vydařila. Nejenže Antoníček za Draky vstřelil svůj premiérový gól mezi muži, ale také hodně vypomáhal během oslabení.

Svými výkony si tak výrazně řekl o prodloužení smlouvy. „Petr Antoníček s námi v loňské sezóně prošel těžké bitvy a spoustu náročných chvil, ať už to bylo během play down, v baráži nebo i během základní části. Díky jeho stabilnímu přístupu nám přišlo na místě, abychom Petra podepsali i na další sezónu. Jsme moc rádi, že zůstává členem Draků další hráč z úspěšné sezóny 2021/2022 a to i z důvodu, že Petr pochází z olomouckého kraje. Tudíž má nějakým způsobem vazbu k regionu. Zároveň věříme tomu, že vyjádření důvěry ze strany klubu mu pomůže k bodovější a efektivnější sezóně z jeho individuálního pohledu, než tomu bylo letos. Petr v týmu odváděl spoustu neviditelné práce, jako jsou bloky, práce v oslabení a velmi těžká role a úloha ve čtvrté formaci. A my pevně věříme, že se povede jeho výkony posunout směrem dopředu,” prohlásil hlavní trenér Majer.

Autor: red., Vanessa Vařeková - redakce DŠ

Fotogalerie

Draci si pojistili další tři hráče     zdroj foto: DŠ

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.