Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Češi zazářili na deaflympiádě třemi zlatými medailemi. Tenista Šmédek ve dvouhodinovém rozestupu

Hned tři zlaté medaile během šesti hodin vybojovali čeští sportovci na deaflympiádě v Brazílii. O dvě tenisové se postaral Jaroslav Šmédek, jednu ukořistil v singlu a druhou ve smíšené dvojici s Kateřinou Blaščíkovou. Lenka Matoušková svým výkonem v disku obhájila cenný kov z minulého šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Deaflympionici připsali během šesti hodin tři zlaté medaile

Tenista Jaroslav Šmédek v Brazílii jasně kraloval singlovému tenisu. A i přes mírné zaváhání ve finále proti Maďarovi Gaboru Mathem zvítězil 6:3, 7:6. "Byl tam jeden moment, kdy jsem prohrával 3:5. On tam dal dvojchybu, a to jsem si řekl, že to zkusím," popisoval svůj vítězný obrat dvacetiletý tenista.

O dvě hodiny později nejcennější kov získal i ve smíšené čtyřhře s Kateřinou Blaščíkovou. Své tchajwanské soupeře porazili 6:4 a 6:2. "Nikdy bych nevěřil, že bych měl z deaflympiády dvě zlaté medaile. Jsem neskutečně moc rád," řekl.

Třetí české zlato v brazilském Caxias do Sul vyházela diskařka Lenka Matoušková. Svým hodem 45,94 m v páté sérii tak obhájila triumf z minulého šampionátu. "Oproti minulé deaflympiádě víra ve zlato byla slabší. Před odletem jsem měla čtrnáctidenní antibiotika  a horečku. Naštěstí jsme tady stihli něco přitrénovat a dopadlo to dobře," radovala se devětadvacetiletá atletka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články