Maminka.czČasopis Maminka

Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style: Tři kluci mě drží ve střehu

Lenka Brožová 15.  5.  2022
Není jen vrcholnou manažerkou, ale také manželkou a matkou tří synů. Skloubení kariéry s početnou rodinou popisuje jako příjemně adrenalinovou disciplínu, která ji udržuje v pohybu a činí ji absolutně šťastnou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lenko, popíšete nám svoji cestu do vedení společnosti s tak početnou rodinou?

V době, kdy jsme společně s kamarádem Imedem Jeddaiem cestovní kancelář Blue Style založili, dělali jsme prakticky vše sami. Naše tenkrát čtyřčlenné uskupení pracovalo sedm dní v týdnu. Tvořili jsme katalogy, objížděli agentury, prodávali zájezdy, dokonce odbavovali klienty na letištích. Začátky byly opravdu náročné. To se psal rok 1997–98 a já v té době rodinu ještě neměla. Můj první syn Janis se narodil v roce 2003. Za pochodu jsem se učila, jak skloubit práci, která nebyla ohraničena konkrétní pracovní dobou a která obnášela hodně cestování, s novou rodinou. Možná právě proto, že jsem neměla moc času nad tím dumat a že jsem do toho šla naopak s obrovským zápalem a naplno, jsme to všichni zvládli. V roce 2007 přišel na svět můj druhý syn Alex a všechno bylo rázem ještě trochu „veselejší“. CK Blue Style byla tehdy naštěstí už větší firma a já si mohla dovolit flexibilnější pracovní dobu. A hlavně – mám maminku, která mi pomáhala a vlastně pořád pomáhá. Před třemi lety totiž přišel na svět můj třetí syn Teodor. Když se nad tím zamyslím, celé je to vlastně dost velký adrenalin. (smích) Ale já jsem to vždy takto chtěla a jsem vděčná, že přesně tak to mám.

Jak hledáte balanc mezi soukromým a profesním životem? A jak se vám to daří?

Můžete pracovat, cestovat, trávit čas s dětmi i si udělat chvilku na vlastní koníčky. Mezi ty mé patří právě cestování, společenský tanec, lyžování, lezení, ale také vaření a pečení. Je však potřeba víc plánovat. Vzhledem k tomu, že mám mezi dětmi velký věkový rozdíl, řeším teď všechny typy starostí. Od pofoukání bolístky přes výběr školy až po trable v prvních vztazích. Drží mě to dost ve střehu a společně s prací mě tato kombinace naplňuje. Když opravdu chcete, zvládnete všechno. Já mám navíc tu výhodu, že mám ještě akčního manžela, o kterého se mohu opřít, a jako rodina se rozhodně nenudíme. A taky víte, jak to je: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Lenčiny oblíbené destinace, kam letos vyrazit na dovolenou s malými dětmi a mnoho dalšího!

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Rozhovor, Rodičovství, Rodina, Syn, Matka, Kariéra, Noa, Blue Style, Madeira, Pat, Obchodní ředitelka, Střeh, Lenka, Hotel, Blu, Len, CK Blue Style, Skvělé místo, Asie, Lenka Pátek, Výborný, Janis