Milan Kajínek

15. 5. 2022

Během vyprodaného večerního představení souboru Shen Yun Performing Arts šla opona třikrát nahoru, diváci v Janáčově divadle tleskali ve stoje. Po několika letech se soubor vrátil na brněnské jeviště a sklidil zajímavé reakce publika.

„Fantastické, mně osobně se to velmi líbí, já jsem tento styl přesně očekával,“ říká podnikatel Luděk Sítař. „Rozhodně doporučuji každému, kdo má rád čínskou tradici.“ „Je to takové uklidňující,“ říká paní Sítařová, která s manželem navštívila večerní představení. „Bylo to takové rozjasňující, teplo na duši.“

„Byla jsem před několika roky na tomto vystoupení, moc se mi to líbilo, tak jsem tady znova. A teď jsem tedy nadšená,“ říká paní Miluše Tlustošová, která v představení nalezla novou inspiraci.

„Já jsem v představení našla hned dvě inspirace. Naděje, to je první, a pak, že spřízněné duše se vždycky nějak najdou. Tady tyto dvě věci byly pro mne teď důležité,“ řekla po představení paní Tlustošová.

„Já jsem jela na představení s tím, že jsem nevěděla, co od toho očekávat. Mile mě to překvapilo,“ říká učitelka, paní Hana Hložánková, a chválí živý orchestr, který doprovází taneční soubor. „Ten je fantastický, není co vytknout.“

„Je to nádherné představení,“ říká Tímea Kučerová, majitelka vinotéky. „Je to jiná kultura, člověk si zvyká, že to musím vnímat úplně jinak, ale je to takové strašně milé a krásné. Hlavně ta vizualizace, to jsem ještě nikdy neviděla. Krásné,“ dodává paní Kučerová.

„Bylo to nádherné, absolutně nádherné. Hlavně kostýmy, to je moje parketa,“ řekla po představení herní designérka Veronika Hrbáčová, která na představení zašla se softwarovým inženýrem Štěpánem Benešem. „Musím přiznat, že na mě skutečně zapůsobila jeho barevnost a jednotlivé taneční pohyby. Je to něco, co se u nás často nevidí. Je to tak jiné a zároveň osvěžující. Opravdu mě to baví,“ říká pan Beneš.

„Je neuvěřitelné, jaké pohyby dokážou ti mladí lidé udělat. Protože jsem zkoušela sama tančit, tak vím, jak je to náročné,“ řekla po zhlédnutí večerního představení Ivona Huňková, která pracuje jako daňová a účetní poradkyně. „Moc se mi líbí ty příběhy, které představení prezentuje. Ty jsou opravdu velmi silné. Myslím si, že to, jak se podařilo umělcům a tvůrcům dát dohromady představení, je neuvěřitelné právě v kombinaci těch příběhů a talentu mladých lidí. To je nádhera.“

Milovnice tance Vladimíra Doubravová na večerním představení souboru Shen Yun Performing Arts v Brně 14. května 2022. (Televize NTD)
Vyprodané večerní představení souboru Shen Yun Performing Arts v Janáčkově divadle v Brně 14. května 2022. (Peter Jonaštík / The Epoch Times)
Umělci děkují publiku na večerním představení souboru Shen Yun Performing Arts v Brně 14. května 2022. (Televize NTD)
Umělci děkují publiku na večerním představení souboru Shen Yun Performing Arts v Brně 14. května 2022. (Peter Jonaštík / The Epoch Times)

Související články

Přečtěte si také

Víc škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká šéf keramičky RAKO
Víc škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká šéf keramičky RAKO

V Evropě probíhá v důsledku klimatických politik k odchodu průmyslových firem z kontinentu a Green Deal je možné zbrzdit jen tím, že nebudeme volit ideology, říká Roman Blažíček, šéf keramičky RAKO.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).