LIVE: Plzeňský Majáles byl plný překvapení. Změna místa s sebou přinesla Mirai, Rybičky 48 nebo Divokej Bill, nečekaně dorazil i Marek Ztracený

Vydáno 15.05.2022 | autor: Barbora Turková

Po třech letech je majálesová sezóna v plném proudu. Na své si přišli i návštěvníci toho plzeňského, který se poprvé odehrál na Borském poli. Dorazili Horkýže Slíže, Mirai, Poletíme?, No Name, Rybičky 48 nebo třeba Kapitán Demo. Překvapením dne se stal Marek Ztracený.

LIVE: Plzeňský Majáles byl plný překvapení. Změna místa s sebou přinesla Mirai, Rybičky 48 nebo Divokej Bill, nečekaně dorazil i Marek Ztracený LIVE: Plzeňský Majáles byl plný překvapení. Změna místa s sebou přinesla Mirai, Rybičky 48 nebo Divokej Bill, nečekaně dorazil i Marek Ztracený

Plzeňský Majáles
Plzeň
14. 5. 2022

Po několika letech se plzeňský Majáles přesunul na Borské pole na dohled od univerzity. Pro mnohé byla změna překvapující a nemilá, ale jak řekli sami pořadatelé, důvodů pro přesun bylo víc. V amfiteátru se najednou nemohly postavit dvě stage, přestože to vždycky šlo. Nedostupný byl park, tiché změny podmínek na městě, nové omezení a restrikce a politické hry. A do těch organizátoři vcelku logicky nechtějí být vtahování. Což my taky ne, a proto se přesuňme od politiky k hudbě.

Překvapení Plzeňského Majálesu? King Lost alias Marek Ztracený. Po Benu Cristovaovi létaly podprsenky, vystoupili i Rybičky 48 či Divokej Bill

Ta totiž hrála v sobotu v Plzni prim. Celou show odstartovali Jamaron a Horkýže Slíže. Vzhledem k tomu, že muzikanti pravidelně cestují z akce na akce, Horkýže své fanoušky rozpálily už těsně po jedné. Ty následně pak trochu uklidnil Ben Cristovao, aby je pak zase do varu dostal Orion.

Nedávnou soškou Anděl ocenění Mirai si i tentokrát zaplavali společně s jednou fanynkou nad hlavami nadšených návštěvníků, kteří si i přes teplé počasí užívali každý moment. Kapela si zřejmě nestačila projít areál, protože kdyby ano, věděla by, že pokyn na fanoušky, ať se chytnou za ramena a skáčou doprava a doleva, nebyl ten nejlepší. V tu chvíli se totiž zvedly víry prachu. Na svižném koncertu plném hitů, které si s Mirai zazpívala většina publika, nechyběly ani konfekty, které do fanoušků hrnul snad každý interpret, když hrál ještě za denního světla. Ty večerní to pak vytáhly ještě o level výš.

Dorazili i ostřílení mazáci Poletíme?. Paulie Garand byl jako jeden z mála rapových či hiphopových interpretů a těžko říct, zda by příště nechtěli dát pořadatelé tomuto žánru trochu větší prostor, vzhledem k současným trendům.

Organizátoři si rovněž připravili i řadu překvapení. Jedním byl i King Lost, ze kterého se vyklubal Marek Ztracený, který dorazil se svým kytaristou Patrikem Bartkem. Jelikož zpěvák patří v tuhle chvíli k největším hudebním jménům, což dokazují i dvě vyprodané pražské O2 areny, bylo jasné, že jeho asi patnáctiminutové vystoupení bude patřit k těm největším highlightům. Program byl ale opravdu našlapaný, takže když na vedlejší stage vtrhli No Name, bylo jasné, že tahle party jen tak neskončí.

No Name do fanoušků nasypali svoje největší hity, které snad nikdy nezestárnou, ale i novinku Elity. Igor Timko na každém koncertu hýří energií a dobrou náladou, že je těžké si jejich vystoupení neužívat. Setlist plný hitů zvolili i úvalští Divokej Bill, kteří odstartovali den předtím svoje vlastní turné. Ani tady nechyběly pecky jako Znamení, Plakala, Čmelák a další, bez kterých by to na festivalech prostě nešlo. A jak řekl Vašek Bláha, už roky končí koncerty písničkou Rozárka, a když ne, je to pak divoká party.

Dav se tak přesunul na jedno z posledních vystoupení, a to na Rybičky 48, které ke konci letošního roku čeká koncert v pražské O2 aréně. Divokej Bill stejně jako Rybičky 48 už do diváků nevystřeloval konfety, ale šel dál a z pódia či z horní části stage šlehal oheň. Zvláště u Rybiček to vypadalo, že za chvilku budou muset dorazit hasiči. Nicméně vzhledem k tomu, že na areál už padla tma, vypadalo to opravdu velmi efektivně. A když se do toho přidal ještě ohňostroj, show to byla perfektní.

O závěr večera se postaral Kapitán Demo se svou crew. Dětští návštěvníci v prvních řadách byli sice zasypáni sprškou sprostých slov, kterými Demo v písničkách opravdu nešetří, ale to zkrátka k jeho vystoupení patří. A vůbec nepotřeboval žádné speciální efekty, jeho koncert a party u něj udělali skvělou tečku za skvělým plzeňským Majálesem.

Text: Barbora Turková, foto: Jakub Urbanec
Témata: Plzeň, Majáles, Marek Ztracený, Ben Cristovao, Kapitán Demo, Rybičky 48, No Name, Divokej Bill, Paulie Garand, Jamaron, Horkýže Slíže

0,00

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít