3 tipy, jak se obléknout módně a přitom funkčně

Přidat na Seznam.cz

Existuje tolik módních blogů, ale jen málo z nich mluví o tom, jak se oblékat módně a zároveň funkčně. Může být problém najít oblečení, které vypadá skvěle, ale zároveň vám pomůže zůstat produktivní po celý den. Přečtěte si tyto tipy, jak se oblékat módně a zároveň funkčně.

Zvolte dobrý druh látky

Bavlna, len i polyester

Pokud jde o výběr správných látek pro vaše oblečení, měla byste se zaměřit na přírodní vlákna, jako je bavlna a len. Tyto materiály jsou prodyšné a pomohou vám zůstat v pohodlí, i když celý den běháte. Syntetické tkaniny, jako je polyester, mohou být také dobrou volbou, ale ujistěte se, že se vyhnete všemu, co je příliš těsné nebo škrtící. Klíčem k úspěchu je najít látky, které nejen vypadají dobře, ale také se v nich dobře cítíte.

Roční období hraje roli

Kromě toho věnujte pozornost hmotnosti látky. Těžší látky, jako je vlna, jsou skvělé pro chladnější počasí, ale v létě mohou být příliš teplé a nepohodlné. Len je jedním z nejlepších materiálů, ze kterých si můžete vybrat, když se snažíte zůstat módní a funkční, protože je lehký a prodyšný – ideální pro horké letní dny! 

Správný střih je základ

Vybírejte dobře padnoucí oblečení

Dalším důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu při výběru oblečení, je střih. Raději se vyhněte všemu, co je příliš těsné nebo příliš volné, protože obojí může být nepříjemné a způsobit, že se během dne nebudete cítit sebejistě. Místo toho se zaměřte na hledání oblečení, které má uvolněný, ale lichotivý střih. To znamená vybrat si kousky, které nejsou ani příliš těsné, ale ani volné. 

Oblečení na míru může být také skvělou volbou, pokud chcete něco s uhlazenějším vzhledem.

Nezapomeňte na detaily!

Nakonec nezapomeňte věnovat pozornost detailům! To zahrnuje věci, jako je délka rukávů a spodní lem, stejně jako výstřih košile nebo šatů. Ujistěte se, že vše sedí a pasuje, a že neodhalujete příliš mnoho kůže. To poslední, co chcete, je celý den si upravovat oblečení nebo se ,,ošívat“.

Nevynechte jednoduché doplňky

Náušnice a náhrdelníky

Výběr správných doplňků je také zásadní – pokud se snažíte oblékat módně i funkčně. Opět platí, že klíčové je najít kousky, které doplní váš outfit, aniž by překážely nebo příliš rušily. Například náušnice mohou dodat šmrnc jakémukoli oblečení, ale vyhněte se všemu příliš velkému a visícímu, co by se mohlo zachytit na věcech. Podobně i náhrdelník může doladit ležérní vzhled – zvolte něco jednoduchého a decentního, aby nebyl na obtíž.

Na závěr nezapomeňte, že je možné se oblékat jak módně, tak funkčně! podle těchto jednoduchých tipů si můžete vytvořit šatník, ve kterém budete vypadat a zároveň se cítit, co nejlépe – bez ohledu na to, kam vás den zavede. 

Zdroj: A Mum Reviews