Hlavní obsah

Zárubovy patálie: Ať jste brzy fit, bez vás to není ono, přejí fanoušci komentátorovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K hokejovému šampionátu, a zvláště k zápasům české reprezentace, už řadu let neodmyslitelně patří hlas šéfkomentátora České televize Roberta Záruby, jenže ani v jednom utkání národního týmu si fanoušci nemohli vychutnat jeho emotivní komentář naplno. Zárubu totiž opustil hlas. Zápas s Velkou Británií ještě zvládl s chraplákem odkomentovat, ale proti Švédsku ho již nahradil jeho kolega Tomáš Jílek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sportovní komentátor České televize Robert Záruba.

Článek

První víkend 86. mistrovství světa v ledním hokeji je již minulostí a čeští fanoušci mají z prvních dvou vystoupení národního týmu rozporuplné pocity. Na úvod přišla povinná výhra nad outsiderem z Velké Británie 5:1, v neděli však prohra se Švédskem 3:5. Po prvním utkání fanoušci na sítích více než výkon hráčů na ledě řešili chraplavý hlas komentátora ČT Roberta Záruby, který okolnosti vysvětlil na svých sociálních sítích.

„Není mi dobře, podrobnosti teď nebudu rozvádět. Podílí se na tom i ten první víkend se 6 zápasy denně po dost hektické přípravě celého projektu," napsal Záruba na Twitteru a fanouškům se omluvil, že ho postihla v náročném programu únava hlasivek.

„Každý rozumný a inteligentní člověk pochopí a ocení i přes indispozice vaše komentování," vyjadřují mu fanoušci podporu. „Hlavně zdraví. Ať jste brzy fit," přejí mu. Druhý zápas národního týmu se Švédskem za něj odkomentoval Tomáš Jílek, který si dal v neděli náročnou třízápasovou šichtu. Podle fanoušků však není dostatečně emotivní.

Záruba však svým kolegům vysekl poklonu a fanouškům sdělil, že už se cítí lépe. „Ve vejškách mi to ještě trochu vrže," napsal a poděkoval Ondřeji Zamazalovi, který za něj odkomentoval zápas v Helsinkách a Jílkovi za večerní záskok ve zmiňovaném zápase Čechů se Švédy. „3 zápasy za den už jsem dělal, vím, jak to mají těžké," dodal.

„Jak se to říká? Nasadit montérky a fáráme! Dneska nás s Milanem Antošem čeká výzva: 3 utkání za sebou a šichta (počítáno bez přípravy) v rozmezí 11:45-22:45. Kde je agentura Dobrý den Pelhřimov?" napsal v legraci Zamazal na svých sociálních sítích před nedělním maratonem. „Díky Ondro, ať vám to kluci jde," popřál jim Záruba.

Fanoušci doufají, že na další zápasy národního týmu bude již legendární komentátor, proslulý hláškami z MS i z olympiády v Naganu, fit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - Velká BritánieVideo: ČT sport, SPORT.CZ

Reklama