Bydlení

16. května 2022 09:50

redakce Prima Living

Na návštěvě: Kajnarová s Říčařem utíkají na chalupu, poblíž vybudovali stylový penzion

Úspěšná divadelní a seriálová herečka Zuzana Kajnarová a její manžel, hudebník a herec Roman Říčař, se mají kam schovat, když si potřebují odpočinout od hektického rodinného a pracovního života. Mají chalupu a teď už i penzion ve Smilovicích na Rakovnicku.

Zatímco Zuzana pochází z Ostravy, její manžel Roman Říčař je rodilý Pražák a kus dětství prožil v malebných Smilovicích. Měl to tu natolik rád, že sem nejen jezdí na rodinnou chalupu, kterou koupili jeho prarodiče počátkem sedmdesátých let.

Navíc se rozhodl obnovit nejen zaniklý rybník kousek od ní, ale také vybudovat z rozpadlého mlýna na břehu ubytování pro dvacítku lidí. A co si usmyslel, dotáhl do konce – s manželkou tu dnes provozují penzion s názvem Smilovický mlýn.

Ač mlýn, mlýnské kolo už tu nenajdete, protože se nedalo opravit. Historie místa je dlouhá, někdejší mlýn, z něhož se do dnešních dnů dochovaly už jen základy, zmiňují kroniky už v roce 1540.

„Vyřizování papírování a povolování kolem obnovy rybníka trvalo šest let! To nechcete slyšet... Samotné práce pak trvaly šest měsíců,“ popsal martyrium, kterým musel projít, Roman Říčař pro web Novinky.cz.

Postele i další nábytek jsou z jasanů a olší ze břehů rybníka. Ten tu existoval dobrých tři sta let, avšak před více než sto lety byl vypuštěn a později se dokonce proměnil na pole. To už také patří minulosti, zase ho nahradil rybník s čistou vodou.

Zuzana Kajnarová až takové plány neměla. „Můj muž je blázen a megaloman, takže zatímco já chtěla v ruinách mlýna vytrhávat kopřivy, on už plánoval, kudy bude jezdit buldozer. Ale do Prahy to máme autem čtyřicet minut, a tak se to dá skloubit i s prací,“ popsala svůj pohled na věc.

Byla to ale právě ona, kdo vymodeloval keramického raka na stěnu penzionu. Proč zrovna rak? „Jsme Říčařovi, je tu voda, nacházíme se v okrese Rakovník, proto jsme zvolili jako znak raka,“ vysvětlil Roman pro deník idnes.cz.

Herečka Zuzana Kajnarová za sebou měla nevydařený vztah s hereckým kolegou Martinem Písaříkem, když potkala hudebníka a moderátora Romana Říčaře. Vzali se v roce 2010, o rok později se jim narodila dcera Rozárka a dva roky poté syn František.

Zuzana Kajnarová si Romanem Říčařem zahráli pár ve filmu Klub osamělých srdcí (2009) režiséra Petra Nikolaeva. Snímek se odehrává krátce po roce 1968 a popisuje peripetie bigbítového muzikanta v počínající normalizaci.

Dorotka a muzikálový herec

Zuzana Kajnarová se například loni objevila v televizním seriálu Slunečná, už dříve hrála například v seriálech Temný kraj, Specialisté či Vyprávěj. Před narozením dětí se roky věnovala dabingu i divadlu. Do Prahy přišla z Ostravy, když ji v roce 2000 na první pokus přijali na pražskou DAMU.

Ve třetím ročníku začala hostovat v divadle ABC Městských divadel pražských, kam po studiích nastoupila, objevila se také v divadlech Na Vinohradech, Na Jezerce a v Divadle Viola. Do povědomí filmového publika vstoupila především rolí Dorotky v divácky úspěšné pohádce Anděl Páně.

Roman Říčař hrával už jako dítě v pražském Divadle na Vinohradech, později šel na hereckou konzervatoř a nakonec na katedru alternativního a loutkového divadla na DAMU, kterou ale nedokončil.

Už během studií se občas objevil v Národním divadle, jako profesionál se pak prosadil coby muzikálový herec - k vidění byl třeba v představeních Jesus Christ Superstar nebo Šakalí léta. Coby muzikant je známý z kapel Second Band a Multiplayer, pracoval v Radiu Kiss a věnuje se také dabingu, točí reklamy a v posledních letech se objevil také v několika seriálech.

Zdroj: https://www.novinky.cz/bydleni/jak-bydli-vip/clanek/herci-roman-ricar-a-zuzana-kajnarova-manzele-ze-mlyna-40359021; https://cs.wikipedia.org/wiki/Zuzana_Kajnarova; https://www.fdb.cz/lidi/156148-roman-ricar.html

Sdílejte článek
Štítky Ostrava chalupa návštěva herec Divadlo na Vinohradech penzion mlýn okres Rakovník Divadelní fakulta Akademie múzických umění Zuzana Kajnarová Roman Říčař Smilovice

Přečtěte si také