Obrazem: první velkou akcí v nové knihovně Na Náměti yla NOC LITERATURY TAK TROCHU JINAK

Noc literatury tak trochu jinak byla v pátek 13. května první velkou akcí pro veřejnost v nové knihovně v ulici Na Náměti.

Tentokrát ze svých oblíbených knížek četli početnému publiku nejmilejší aktéři minulých ročníků Noci literatury a to Milena Steinmasslová, Stanislava Jachnická, která přijela v doprovodu své herecké kolegyně Miriam Chytilové a Václav Jílek. Dalším čtoucím měl být Marek Němec, který nemohl dorazit  a tak se z účasti omluvil. Účastníci této netradiční Noci literatury měli vedle setkání s oblíbenými protagonisty mimo jiné i mimořádnou příležitost prohlédnout si i běžně nepřístupné prostory nově otevřené knihovny.

Projekt Bookstart – setkání nad knihou – zahájilo představení divadélka Damusa

Kutnohorská knihovna nabídne veřejnosti opět řadu oblíbených pořadů, jako jsou například Hrátky s pamětí, Virtuální univerzita třetího věku. V dětském oddělení byl 14. května dopoledne po dvouleté covidové přestávce obnoven projekt Bookstart – setkání nad knihou, který je určen pro rodiče či prarodiče s malými dětmi. Zahájen byl představením pro nejmenší v podání divadélka Damusa.

Kompletní programová nabídka kutnohorské knihovny je k dispozici v kulturním kalendáři Kutnohorských listů, nebo na webových stránkách knihovna-kh.cz. Po dobu zkušebního provozu bude knihovna otevřena v pondělí od 12 do 18 hodin, v úterý až pátek od 8 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin. Po celou dobu otevření knihovny bude k dispozici i knihovnická kavárna.

pra

Zavřít menu