Beethoven, Franck a Lutosławski pod taktovkou Alexandra Liebreicha. SOČR zahrál na Pražském jaru hudbu tří století

16. květen 2022

Symfonický orchestr Českého rozhlasu vystoupil na Mezinárodním hudebním festivalu Pražské jaro spolu se svým šéfdirigentem Alexandrem Liebreichem. 

Program

Hraje Augustin Hadelich (housle)
Rozhlasové symfoniky řídí Alexander Liebreich
Zazní Les Éolides Césara Francka, Koncert pro housle D dur Ludwiga van Beethovena a Koncert pro orchestr Witolda Lutosławského
Slovem provází Vojtěch Babka

Ke spolupráci přizvali houslistu s italsko-německo-americkými kořeny Augustina Hadelicha. Ten na Pražském jaru vystoupí poprvé, ale spolupráci s českými umělci už má za sebou a českou hudbu zná. S dirigentem Jakubem Hrůšou vydal v roce 2020 nahrávku s hudbou Dvořáka, Janáčka a Suka a o rok později za ni hudebníci získali nominaci na cenu Grammy.

Čtěte také

Na Pražském jaru zahrál Augustin Hadelich Koncert pro housle a orchestr D dur Ludwiga van Beethovena. Kromě toho zazněla symfonická báseň Césara Francka Les Éolides a také Koncert pro orchestr Witolda Lutosławského. Alexander Liebreich během svého nedávného šéfdirigentského působení u Národního symfonického orchestru Polského rozhlasu Katovice pořídil ceněné nahrávky několika skladeb Lutosławského, mezi nimiž nechybí ani tato skladba.

Spustit audio