Loxone a Schmachtl Wattsonic ví, jak využívat energii chytře

Typografie
  • Nejmenší Malé Střední Velké Největší
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Schmachtl Wattsonic jsou další značkové produkty, které lze nyní snadno integrovat do systému chytré automatizace budov. Loxone Miniserver tak dokáže kompletně ovládat tyto známé měniče a bateriová úložiště. Výsledek? Inteligentní energetický management.

Loxone v domácnosti či budově ovládá celou elektroinstalaci. Zapojená zařízení tak navzájem komunikují a jsou řízeny automaticky. Z toho neplyne jen vyšší komfort pro uživatele, ale i efektivní využití energií a možnost úspor. Tyto výhody se ještě znásobí, když je do systému napojená FVE. S pomocí měniče a bateriového úložiště Schmachtl Wattsonic je pak vlastní energie budovy řízená maximálně účinně.

V praxi to funguje tak, že na základě přebytků energie jsou spotřebiče a zařízení sama spouštěna podle přednastavené priority. Zapínán může být třeba chod bojleru, tepelného čerpadla, myčky nebo třeba nabíjení elektromobilu. Zařízení lze samozřejmě nakonfigurovat individuálně, například bojler musí běžet alespoň 6 hodin, aby vodu zvládl nahřát. Tato nastavení systém při přerozdělování elektřiny zohledňuje.

smart energy 2022 1

Pro odborníky je navíc integrace produktů velmi snadná a rychlá. Wattsonic a Loxone spolu komunikují pomocí rozhraní Modbus. Ale složité nastavování komunikační protokolu, kde je nutné definovat každou informaci, tady nečekejte. Stačí stáhnout šablonu integrace z Loxone Library – otevřené knihovny, kam výrobci nahrávají integrační šablony pro svá zařízení. Instalatérovi Loxone pak stačí šablonu nahrát do Loxone Configu a to nejsložitější programování je bez práce hotové.

Řešení se kromě domácností hodí i do větších budov jako jsou komerční prostory, výrobní haly, rezidence, kanceláře a tak dále. Chytrý energetický management zařídí, aby byl energetický chod budovy skutečně efektivní. Zajímáte se o chytrou elektroinstalaci a chcete vědět detailněji, jak dosáhnout chytrého energetického managementu? Podívejte se na video z dílny Loxone.

Více informací o Loxone naleznete na www.loxone.com/cscz/

Bezplatný odběr časopisu

Chcete odebírat časopis ElektroPrůmysl.cz zdarma? Napište Vaše jméno a e-mail, poté klikněte na tlačítko odebírat.

Časopis vychází 1x měsíčně.

Aktuální číslo časopisu

ElektroPrumysl

ElektroPrůmysl.cz, duben 2024

Číslo je zaměřené na kvalitu elektrické energie, energetiku, elektromobilitu a alternativní zdroje energie.

Zajímavé odkazy

Vyhrajte termokamery Hikmicro nebo multimetry Fluke! Odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte grafický multimetr Fluke 289 nebo špičkovou termokameru Hikmicro B20. Vstupenku na Amper 2024 obdrží každý.
Schneider Electric | Vezměme to prakticky! EcoStruxure Power Design – NOVINKY | Nejširší nabídka 3f UPS na trhu |Spínací, jistící a ochranné přístroje | VN rozváděče bez plynu SF6 | EcoStruxure for eMobility – nabíjecí stanice | Jak jednoduše vybrat správný 3f zdroj UPS
Inspekční minikamera s bezdrátovým přenosem obrazu První inspekční minikameru na světě, která využívá k přenosu obrazu vestavěný wi-fi hotspot pro pohodlné a bezpečné inspekce i těch nejnepřístupnějších míst.
Nový design vypínačů a zásuvek si elektrikáři hned oblíbili! Zaujal je novými matnými barvami, plochým tvarem a také dobrou cenou. Třešničkou na dortu je ovládání mobilem.

Najdete nás na Facebooku