Zdroj: Nicolas Flor, Unsplash

Schwarzkopf představil barvy na vlasy, které mění odstín vlivem tepla

Značka Schwarzkopf Professional uvede na trh revoluční kolekci barev Colour Alchemy, které reagují na změny teploty a mění svůj pestrobarevný odstín.

Schwarzkopf spojil své síly se značkou THEUNSEEN a vytvořil neobvyklou sadu barev s holografickým efektem. Tvůrci kolekce se inspirovali takzvaným strukturálním zbarvením, které najdeme v přírodě například u pávů. Jejich ocasní pera jsou hnědá, ale jejich mikroskopická struktura způsobuje, že odráží modré a zelené světlo. Barvy mají vytvářet podobný dojem.

Zdroj: Adam Winger, Unsplash

Kolekce obsahuje kromě pavího odstínu také barvy Scarab, Phoenix, Borealis (inspirovanou polární září) a Andrite (připomínající drahokam alexandrit).

Barvy fungují bez předchozího zesvětlení, naopak nejvíce vyniknou na tmavých odstínech vlasů. Tenkou vrstvu předpřipraveného barvícího gelu si uživatelé jednoduše nanesou na suché vlasy pomocí rukou, hřebene nebo houbičky, nic dalšího není potřeba. Barva vydrží pouze do dalšího umytí vlasů.

Holografický efekt barvy vzniká kombinací působení tepla a světla. Změnu zaznamenáte například pod vlivem slunečního světla, při pohybu mezi světlem a stínem nebo studenými a teplými oblastmi, při blesku fotoaparátu, stylingu vlasů nebo zafoukání větru.

Informace o ceně nebo dostupnosti barev na českém trhu zatím nejsou známé. Podle informací na webu společnosti THEUNSEEN má ale být produkt v roce 2022 dostupný celosvětově.

Zdroj: THEUNSEEN, Henkel.es, Schwarzkopf Professional