Pražská čokoláda se otřepává z pandemie. Chutná i sultánovi a nabízí pepřovou kombinaci

V Praze je od května nová prodejna čokolády Steiner & Kovařík. Míří tu na českého zákazníka, personál zájemce zavede do tajů výroby.

Eliška NováEliška Nová

coko-reg

Foto: Archiv PK

Petr Kovařík a Silvie Steinerová z Pražské čokolády

0Zobrazit komentáře

Čokoládu dodávají i do dalekého Ománu, kde jí přišel na chuť sám sultán. Kvůli covidu sice jejich sladký byznys trochu zhořkl, teď se však značka Pražská čokoláda Steiner & Kovařík otřepává a chce se zaměřit i na domácí trh. K tomu má dopomoci nová prodejna v Praze ve Slovanském domě.

Dvojice Silvie Steinerová a Petr Kovařík vyrábí čokoládu takzvaným stylem „bean to bar“, tedy od bobu po tabulku. Kakaové boby pro své výrobky dováží jejich Pražská čokoláda z Kolumbie, už má několik obchodů v Česku i ve světě. Nová prodejna v ulici Na Příkopě má ale přitáhnout především obyčejného zákazníka.

Firma už má v Praze několik obchodů, jsou v Nerudově, Thunovské nebo na letišti. Všude tam tvoří devadesát procent zákazníků turisti. K těm patří sice i turisti z Česka, ale v nižším počtu. Prodejna ve Slovanském domě má opačnou strategii. Český personál tu zákazníka může seznámit s jednotlivými výrobky i tím, jak se vyrábí.

Na české zákazníky chce Pražská čokoláda mířit i skrze spolupráci s televizí Prima a jejím seriálem Zoo. Až pomine horká sezóna, je varianta, že se čokolády s motivem zebry, lva či nosorožce budou distribuovat i v českých zoologických zahradách.

Ačkoli Steinerová s Kovaříkem dělají ten nejsladší byznys na světě, i ten může zhořknout spolu s pandemií. Z osmdesátimilionového obratu se během covidu propadla firma na loňských třicet milionů. „Letos bychom chtěli dosáhnout obratu okolo padesáti milionů korun,“ uvedl pro CzechCrunch Kovařík.

Pražská čokoláda ve Slovanském domě

Foto: Steiner & Kovařík

Pražská čokoláda má novou prodejnu ve Slovanském domě

K tomu má pomoci právě i nová prodejna ve Slovanském domě. Ta bude fungovat i jako výdejna e-shopu jiné úspěšné české společnosti – výrobce prémiového pepře Pepper Field. I s ním Steiner & Kovařík vyrábí produkt – dražé, které spojuje pepř a čokoládu.

Čokoláda s pepřem ale není jediná nezvyklost. Pražská čokoláda se může pochlubit i tabulkou s hlívou ústřičnou nebo například s acai, bobulovitým ovocem příbuzným borůvkám či malinám, které je z Amazonie.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym