Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2022 11:30
Čas čtení 10:03
Ondřej Jarůšek Martin Adam Pavlík

Zápas, na který jsme čekali roky. Získá Marpo největší skalp své kariéry a pošle Terminátora do důchodu?

Zápas, na který jsme čekali roky. Získá Marpo největší skalp své kariéry a pošle Terminátora do důchodu?
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX KARLOS VÉMOLA MARPO MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V sobotu 21. května se v pražské O2 areně uskuteční boxerský turnaj Oktagon Underground, kterému bude vévodit bitva Karlose Vémoly s rapperem Marpem.

Společenská událost roku Oktagon Underground je už za dveřmi a příznivce bojových sportů čeká galavečer plný hvězd a elektrizující show. Moment, na který jsme všichni čekali několik let, se v sobotu 21. května 2022 konečně stane skutečností. Řeč je samozřejmě o vyostřeném zápase Karlose Vémoly vs. Marpa, kteří si to rozdají v boxu před zraky 20 tisíc lidí v pražské O2 areně.

Kromě hlavních protagonistů turnaje uvidíme ale také celou řadu dalších vysoce očekávaných bitev. Jedním z vrcholů celého turnaje bude bezesporu zápas české hvězdy Vaška Siváka s dánským „žralokem“ Jonasem Mågårdem a stejně tak struhující a emocemi nabitý střet slibuje duel Miloše Petráška se Samuelem „Pirátem“ Krištofičem.

V neposlední řadě ale uvidíme také znovu v akci mašinu na knokauty Matěje Peňáze, kterého později v tomto roce čeká boj o smlouvu s UFC. Chybět nebude ani slovenská legenda Vladimír „Dracula“ Moravčík, kterého vyzve mladý a talentovaný Rony Paradeiser. A samozřejmě nás nemine ani spousta dalších vyhrocených fightů.

Stejně jako před každým turnajem ti i tentokrát přinášíme naše redakční predikce, jak by jednotlivé zápasy mohly dopadnout. Do komentářů nám nezapomeň napsat vlastní tipy, a pokud tě zajímá víc článků z prostředí bojových sportů, navštiv naše vlákno. Pokud chceš tuto tvorbu podpořit a získat přístup k rozhovorům či profilům slavných bojovníků, přidej se do našeho Refresher+ klubu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Informace o turnaji Oktagon Underground
Kdy: Sobota 21. května 2022
Kde: Pražská O2 arena, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Karlos Vémola, Marpo, Pirát, Petrášek, Sivák, Peňáz a další

Melvin Mané vs. Adam Kosut

V otevíracím duelu celého turnaje v rámci free prelims budou zaručeně létat bomby a nikdo se nebude divit, uvidíme-li hned v úvodu předčasný konec v podobě hvězdného knokautu. Tito dva se měli setkat tváří v tvář ještě na turnaji Heroes Gate v březnu, rozdají si to nakonec o něco později.

Zatímco pro 204centimetrového Poláka Kosuta půjde o premiéru v Oktagonu, Mané má v domácí organizaci za sebou tři zápasy, přičemž jen jednou prohrál, a to pod pravidly MMA. Jelikož je thaiboxer, je vidět, že postojové bitvy v rámci Undergroundu mu sedí daleko víc. Patrika Křižana dokázal hrozivě vypnout pravou zadní a je jasné, že po knokautu půjde i teď.

Bude však muset nejprve dosáhnout na polského obra a správně vypočítat vzdálenost, kterou si nepochybně Kosut bude takticky držet. Maného soupeř má na kontě zatím 10 výher a jen jednu prohru, proto rozhodně pro Čecha nepůjde o snadný zápas. Pokud se však dobře trefí, je více než jisté, že Kosut půjde k zemi a budou ho dlouho probírat.

Tip na vítěze: Mané

melvin mané
Zdroj: Oktagon MMA

Luděk Greguš vs. Alessio Malatesta

Luděk Greguš už by mělo být pro fanoušky organizace známé jméno. Zástupce Aplik Muay Thai Gym Praha jsme už mohli vidět na turnajích Oktagon 30 a 31, kde se představil podle upravených Underground pravidel. V obou případech si odnesl vítězství, jednou na body a podruhé na technický knokaut. A nyní bude v ringu čelit velké výzvě z Itálie.

Schopnosti 23letého českého zástupce prověří Alessio Malatesta, který je v pouhých 20 letech už ověnčený pásy a pyšní se několikanásobnými tituly šampiona v thaiboxu. Pod křídly Oktagonu se bude jednat o jeho premiéru, organizace jej však popisuje jako mladého a dravého talenta, se kterým Greguš rozhodně nebude mít lehké pořízení.

Doporučeno
Jiří Procházka před bojem o titul UFC: Musím být absolutně nemilosrdnej, setnout mu hlavu a vzít si korunu Jiří Procházka před bojem o titul UFC: Musím být absolutně nemilosrdnej, setnout mu hlavu a vzít si korunu 16. května 2022 15:00

Zápas slibuje vyrovnanou podívanou, která by měla být přehlídkou rychlých a atraktivních výměn na obou stranách. Ani jeden z borců ovšem do boje nebude nastupovat, alespoň z pohledu bookmakerů, v pozici jasného favorita, což boji jedině přidává na napínavosti.

Podle informací organizace by měl zápas proběhnout ne v čistém boxu, ale podle pravidel Undergroundu, která už Greguš dobře zná, což by pro něj mohlo být malou výhodou. V zádech navíc bude mít 20 tisíc lidí, kteří jej budou tlačit k dalšímu vítězství. Bude to na několikanásobného šampiona stačit? Uvidíme.

Tip na vítěze: Greguš

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00

Milan Paleš vs. Jakub Bahník

Bahník je ostrostřelec, který na nic nečeká a jde do toho od prvních sekund „po hlavě“. Ukončení v prvním kole jsou jeho specialitou, má přesnou mušku a vražedné rány. Paleš je však mohykán, kterému nedělá problém „vybavit“ tři zkušené bojovníky za jeden večer, ještě k tomu s úsměvem na tváři.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 115061 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse