InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Českých Budějovicích postaví další podzemní kontejnery na tříděný odpad

Podzemní kontejnery na tříděný odpad už jsou například na Piaristickém náměstí. , Autor: Lucie Váchová

Podzemní kontejnery na tříděný odpad už jsou například na Piaristickém náměstí.     Autor: Lucie Váchová

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Už na čtvrtém místě v Českých Budějovicích nechá město vybudovat podzemní kontejnery na tříděný odpad. Radní na svém pondělním jednání schválili vypsání veřejné zakázky malého rozsahu na stavbu, jejíž předpokládaná hodnota je přibližně 1,5 milionu korun.

 

„Nové podzemní kontejnery postavíme v budějovické ulici Karla Buriana, to je v lokalitě U Malého jezu v Havlíčkově kolonii, v místě bývalé točny. Půjde už o čtvrté místo. Zatím jsou tato sběrná místa na Lannově třídě, Piaristickém náměstí a Na Sadech před Poliklinikou Sever," vyjmenoval náměstek primátora Ivo Moravec.

Město má v plánu každý rok vybudovat minimálně jedno podzemní „hnízdo" pro separování odpadu. „Hledáme další vhodné lokality pro jejich umístění, ale relativně často narážíme na inženýrské sítě pod zemí, které to znemožňují. Citlivě k umísťování nádob přistupujeme i v souvislosti se zelení, o kterou nechceme přijít. Pokud to ale půjde, chceme nádoby na tříděný odpad umisťovat pod zem. Začínáme širším centrem a postupně půjdeme dál. Veřejného prostoru si tady musíme vážit a pokud najdeme podzemní místo, nevzhledné kontejnery z povrchu zmizí," poznamenal náměstek s tím, že městská zahradní architektka by se také měla postarat o krajinářské úpravy okolo nádob.

Pokud se podaří zhotovitelskou firmu bez problémů vysoutěžit, začne se stavět už letos v červnu. „Doba na vybudování kontejnerů pod zemí je potom šedesát dní. Do konce letních prázdnin by tak mělo být vše hotovo," dodal Ivo Moravec. Ne všechny kontejnery je ale možné umístit pod zem.

„Tam můžeme dát barevné a čiré sklo, plasty a papír. Nádoby na tříděný textil, oleje, kovy a elektro zůstanou stát na zemi," připomněl náměstek Moravec. Na to, aby kolem kontejnerů nevznikaly černé skládky, dohlíží městská policie.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace