Titul pro U17! Patnáctka na jaře bez ztráty bodu | SK Slavia Praha
Více

Titul pro U17! Patnáctka na jaře bez ztráty bodu

Pěti góly si sedmnáctka zařídila další vítězství, po kterém slaví ligový titul. Kategorie U15 navýšila vítěznou sérii na třináct utkání. Žáci si zastříleli na severu Čech. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 14. května

U19

1. FC Slovácko vs. SK Slavia Praha 3:2 (1:1)
Sestava: Slavata – Fatrdle, Konečný, Hunal, Beránek (80. Zapletal), Žitný, Novák (66. Kričfaluši), Planka, Pudil M., Trédl (66. Toula), Pudil A.
Góly: 38. Planka, 82. Pudil A.

Krátce po sobotním poledni nastoupila proti Slovácku kategorie U19. Poprvé se skóre měnilo v 38. minutě. Pokutový kop proměnil David Planka a poslal Slavii do vedení. Zanedlouho však bylo srovnáno po vlastním gólu. Týmy se tedy rozcházeli do šaten smírně. Ve druhém dějství domácí otočili skóre a následně odskočili na 3:1. V honbě alespoň za vyrovnáním rozvlnil síť v 82. minutě Adam Pudil. Tlak hostí však už žádný další gól nepřinesl a tak všechny body zůstaly v Uherském Hradišti. Toto klopýtnutí mohou sešívaní napravit v předposledním zápase ligy 21. května proti Mladé Boleslavi.

U17

1. FC Slovácko vs. SK Slavia Praha 0:5 (0:4)
Sestava: Tomas (66. Rezek) – Parpel, Pančev, Kolář, Fiker – Dufek (56. Urban), Zachoval, Lopatář – Jelínek, Toula (66. Hausman), Zelenka (46. Kopecký)
Góly: 10. a 37. Zachoval, 31. a 44. Toula, 80. Kolář

To o dva roky mladší dorostenci byli mnohem úspěšnější. Skóre otevřel na straně hostů v 10. minutě Matěj Zachoval. Po skvělém tandemu Fiker-Dufek navýšil hlavou vedení Slavie Daniel Toula. Na 0:3 upravil ve 38. minutě díky skvělé individuální akci svým druhým dnešním gólem Matěj Zachoval. Tento počin se rozhodl napodobit také Daniel Toula, který se opět prosadil minutu před přestávkou. Druhé dějství bylo na vstřelené branky podstatně chudší. Přesto se slávistům povedlo rozvlnit síť ještě jednou. Na konečných 0:5 pečetil vítězství obstřelem do šibenice Filip Kolář. Tři body nebylo to jediné, co si sešívaní ze Slovácka odvezli. Díky tomuto vítězství se totiž stali s předstihem ligovými mistry I. Celostátní dorostenecké ligy U17. Další zápas čeká červenobílé v sobotu 21. května v Edenu proti soupeři z Mladé Boleslavi.

U15

Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 0:2 (0:0)
Sestava: Obdržálek – Hubička, Beran, Naskos (32. Kumpan), Filippov (62. Kočvara), Sosna, Belžík, Kotrba (41. Antič), Adam, Korenc, Kolařík (71. Hájek)

Patnáctka odehrála v Mladé Boleslavi velmi neobvyklý zápas, alespoň co se gólů týče. Nevstřelila ani jeden, přesto si odvezla všechny tři body. Po první pětačtyřicetiminutovce se týmy rozcházely za bezbrankového skóre. Síť se poprvé vlnila v 61. minutě po vlastním gólu domácích. Za dalších deset minut se stalo to samé. Ani jeden gól na svém účtu však slávistické střelce mrzet nemusel. Odvezli si zpět do Prahy tři body a i nadále pokračují v suverénních výkonech z jara, kterým zatím prochází bez ztráty bodu. Navázat na tento počin mohou ve středu 18. května v Plzni.

U14

Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 2:13 (0:6)
Sestava: Dřevíkovský – Brázda (41. Horváth), Ferenc (41. Červenka), Janota, Kovář (28. Chaluš), Kubů (41. Martyniuk), Palaščák, Hájek (41. Motyčka), Skokan (41. Vrňata), Klepáč (41. Korpas), Potměšil
Góly: Kubů, 6x Potměšil, Klepáč, Skokan, 2x Martyniuk, Červenka, Vrňata

Jednostranný zápas má za sebou kategorie U14. Svěřenci Pavla Němce vstoupili do utkání nejlépe jak mohli a radovali se už v první minutě zásluhou Patrika Kubů. V 6. minutě navýšil vedení hostů Petr Potměšil. Chvíle gólového klidu protrhl v 31. minutě Matěj Klepáč. Na poločasové skóre 0:6 ještě stihli upravit Vítek Skokan a dvakrát Petr Potměšil. Slávisté prostřídali ale na tempu neubrali. Dvakrát se do střelecké listiny zapsal Anton Martyniuk. Poté došlo k úpravě skóre také na straně domácích. Na to odpověděl Ondřej Červenka. Boleslav ale oponovala znovu v 70. minutě. Poslední slovo měli přesto sešívaní. Nejdříve Jakub Vrňata a poté zkompletoval dvojnásobný hattrick v utkání Petr Potměšil. Po pohodovém zápase se mohou žáci těšit na další duel, který se bude hrát ve středu 18. května proti Plzni.

U12

SK Slavia Praha vs. Most Souš U13 16:7
Sestava: Fukna, Anishchenko – Hofman, Novotný, Vacek, Lahoda, Martínek, Černý, Zich, Chadima, Ilinčić, Jelínek, Vlašánek, Svoboda, Mašek, Švehla, Baroš
Góly: 5x Ilinčić, 3x Vlašánek, 3x Svoboda, 2x Baroš, Chadima, Jelínek, Švehla

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Prvních 10 minut jsme bojovali s vysokým presingem soupeře. Minimálně 4 góly Mostu vzešly z chyb našich brankářů a při výstavbě hry. Zbylé pramenily z naší nesoustředěnosti v defenzivě. Zakončování našich akcí bylo většinou opravdu dobré. Těší mě, že budujeme taktickou identitu týmu, což je velmi povzbudivé.

U11

SK Slavia Praha vs. Most Souš U12 10:3
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Střihavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: 5x Rigoci, 2x Šíma, Kléma, Rakár, Odei

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Měli jsme dobrý vstup do zápasu a první třetinu hry. V druhé části jsme dali prostor další části týmu. Klukům se bohužel tolik nedařilo a lehce jsme ztráceli půdu pod nohama. Ve třetí třetině jsme se zase vrátili k dobré hře ze začátku utkání. Velmi dobře dnes zahráli Matěj Sklenář a Ondra Šíma.

Neděle 15. května

U18

SK Slavia Praha vs. Viktoria Žižkov U19 1:3 (1:2)
Sestava: Kolodziej (61. Jovanovski) – Iliev, Mervard, Hejduk (46. Herák), Hausman – Vajgl (77. Mikulanda), Körbler, Šimeček – Jinoch Jan (46. Pikolon), Jinoch Josef, Urban (46. Hefner)
Góly: 18. Urban

Nedělní program na Xaverově vykopla dorostenecká osmnáctka. Domácí byli také první, kdo rozvlnil síť v brance soupeře. Postaral se o to Patrik Urban v 18. minutě. Sešívaní se však z vedení dlouho neradovali. Už za dvě minuty bylo vyrovnáno. Viktorka skóre otočila gólem do šatny během nastavení první půle a slávisté měli co napravovat. Do druhého dějství nastoupili se změnami v sestavě a hnali se za vyrovnáním. Bohužel jejich snahu zhatil další gól hostů v 66. minutě. Dalších branek už se diváci nedočkali. Sešívaní se mohou vrátit na vítěznou vlnu v neděli 22. května na hřišti Písku.

U16

SK Slavia Praha vs. Viktoria Žižkov U17 5:0 (2:0)
Sestava: Jovanovski – Podroužek, Křístek, Zima, Boledovič, Zamazal, Pech (68. Hefner), Schwan (56. Herák), Mikulanda, Harvey (68. Hottek), Steklý (56. Pikolon)
Góly: 21. Zima, 23. a 50. Harvey, 65. Pech, 80. Pikolon

Mladší dorostenci byli o poznání úspěšnější. O úvodní dva slepené góly v 21., respektive 23. minutě se postarali kapitán Tomáš Zima a Dylan Harvey. Už tak slibné vedení domácí navýšili v 50. minutě. Druhý střelecký zápis v utkání obstaral Dylan Harvey. Slávisté dál tlačili a byli odměněni. Na 4:0 skóroval Dominik Pech, výhru dokonal v 80. minutě Samuel Pikolon. Slunečnou neděli si tak šestnáctka zpříjemnila pohodlným vítězstvím s čistým kontem Jovanovského. Další utkání čeká sešívané v neděli 22. května na jihu Čech.

U10

SK Slavia Praha vs. Viktoria Žižkov U11

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Od začátku zápasu jsme byli pod velkým tlakem ze strany aktivně napadajícího soupeře. Kluci se však velmi rychle zvládli na nepříjemný styl adaptovat a s postupem času jsme se začali prosazovat i gólově.

U9

SK Slavia Praha vs. Viktoria Žižkov U10

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kluci po nevýrazném začátku zápasu postupně svými fotbalovými dovednostmi a nasazením jednoznačně přehráli soupeře a bavili se hrou.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články