Zde může být vaše reklama.

O třetí místo Zora první zápas vyhrála o čtyři branky

Zora první zápas vyhrála o čtyři branky

foto: Petr Pelíšek

17. 05. 2022 - 15:43

Úvodní duel o třetí místo v nejvyšší soutěži házenkářek zvládla úspěšněji Zora Olomouc. Na domácí půdě si v duelu s Kynžvartem vytvořila výhodu čtyř branek do odvety. Ta je na programu v sobotu 21. května.

Zápas začal lépe pro Olomouc, Magda Kašpárková zvýšila na začátku čtvrté minuty na 3:1. O vyrovnání se záhy zasloužily křídelnice hostujícího týmu, po brance Königové a Patrnčiakové svítil na tabuli stav 3:3. Na přelomu první a druhé desetiminutovky se Olomouc poprvé dostala do vyššího náskoku, Nikola Jansová vylepšila náskok svého týmu na tři góly (7:4). Kynžvart zareagoval oddychovým časem, Olomouc ale nepolevila. Gól vstřelila Kuxová, Roupcová a dvakrát také Magdalena Kašpárková! Domácí lavička oslavovala vedení 11:5 a Peter Sabatka na lavičce hostů byl nucen podruhé v rozmezí osmi minut přerušit time-outem hru. Tentokrát už jeho svěřenkyně zabraly a sérií čtyř branek v řadě se vrátily do zápasu, dvakrát se blýskla Patrnčiaková. Hanačky si stihly do konce poločasu vzít zpět alespoň čtyřbrankové vedení.

Po návratu na hřiště se schylovalo k obratu. Střeleckou slinu chytila Veronika Dvořáková, dvakrát ve svých šancích uspěla také Barbora Švihnosová. Z pohledu Kynžvartu úspěšnou desetiminutovku uzavřela gólem Nikola Švihnosová, po jejím zásahu platilo skóre 16:15 pro domácí. Zareagovat tak musel olomoucký lodivod Libor Malínek a podařilo se, Olomouc opět přebrala na hřišti otěže. Znovu u toho byly obě nejlepší střelkyně domácích, Magda Kašpárková a Nikola Jansová, po jejich brankách patřilo Olomouci vedení 21:16. Podruhé v celém utkání se dostala ZORA do šestibrankového náskoku necelých pět minut před koncem, Tereza Kubáčková zvýšila na 24:18. Kynžvart chtěl v závěru zápasu alespoň snížit ztrátu do odvety, poslední góly střetnutí vstřelily hostující Barbora Tesařová a Veronika Dvořáková. Kynžvart bude na domácí palubovce v posledním zápase sezóny stahovat čtyřbrankovou ztrátu.

„S vítězstvím o čtyři góly musíme být spokojený, ale průběh utkání naznačoval, že jsme mohli vyhrát daleko větším skórem. Poněvadž těch neproměněných šancí, to je nechci říct na jeden, ale na dva zápasy. Skóre do odvety mohlo být daleko, daleko příznivější pro nás,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – Házená Kynžvart 24:20 (13:9)

Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmičky: 3/2:5/3. Vyloučení: 3:3. Diváků: 150.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková, Jansová 6/1, Sovová, Kašpárková 5,  Přikrylová 3, Roupcová 1, Krajčovičová, Machačová,  T. Fryčáková 3, Možíšová , Hejlová, Kuxová 3, Kubálková , Kubáčková 3/1. Trenér Libor Malínek.
Kynžvart: Novotná, Srpová – Königová 2,Tesařová 5, Dvořáková 4/1, Rampová, Michalcová, Patrnčiaková 4/2, Bezruková 3, Dresslerová, Jovičevič, Švihnosová 2, Božovič, Vysloužilová, Kapusniakova, Hejkalová. Trenér: Peter Sabadka.

Další články