Praha bude příští rok hostit největší evropskou rozhlasovou konferenci, zapojí se i Český rozhlas

Největší celoevropská konference pro odborníky z oblasti rádia, podcastingu a výroby audio obsahu Radiodays Europe se bude příští rok konat v Praze. Na organizaci akce, která proběhne ve dnech 26.-28. března 2023, se bude spolupodílet také Český rozhlas, jenž ve stejném roce oslaví sté narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha bude příští rok hostit největší rozhlasovou konferenci v Evropě

Praha bude příští rok hostit největší rozhlasovou konferenci v Evropě | Foto: Radiodays Europe

„Pro rok 2023 jsme vybrali Českou republiku a Prahu jako hostitelské město, jelikož má velmi zajímavý a pulzující rádiový trh. Navíc příští rok Český rozhlas oslavuje sté výročí od oficiálního zahájení rozhlasového vysílání, a to je výborná příležitost představit český audioprůmysl zbytku Evropy,“ uvedl Peter Niegel, výkonný ředitel Radiodays Europe na konferenci ve švédském Malmö. 

Mezi tradiční účastníky konference patří zástupci médií veřejné služby, komerčních rádií i nezávislí tvůrci audio obsahu z celého světa.

„Český rozhlas, respektive jeho předchůdce Radiojournal byl po BBC teprve druhou vysílací společností, která začala v Evropě oficiálně vysílat na rozhlasových vlnách a jsme rádi, že si organizátoři Radiodays Europe vybrali Prahu i s ohledem na význam tohoto výročí. Zároveň jde o ocenění velmi aktivního přístupu Českého rozhlasu v posledních letech v rámci Evropské vysílací unie a obecně v rámci evropského prostoru,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Konference Radiodays Europe se zrodila v roce 2010 jako reakce na potřeby evropského rozhlasového průmyslu, veřejného i soukromého, setkávat se a diskutovat o nových mediálních výzvách.

Český rozhlas oslaví narozeniny Dnem otevřených dveří a koncertem v Riegrových sadech

Číst článek

Cílem konference, která každoročně oslovuje více než 1 600 účastníků z 62 zemí, je sdílet inspirace, inovace a rozvíjet spolupráci v rozhlasovém a audioprůmyslu a podpořit vývoj programů a dobrou rozhlasovou žurnalistiku.

První konference Radiodays Europe se uskutečnila v Kodani a v průběhu let událost hostila řada velkých evropských měst, například Barcelona, Berlín, Paříž, Amsterdam, Vídeň nebo Lisabon. Praha je prvním městem z regionu střední a východní Evropy, která uvítá účastníky této konference.

Hlavním organizátorem je nevýdělečná organizace s názvem Sdružení Radiodays Europe, která byla založena skandinávskými veřejnoprávními vysílacími společnostmi Sveriges Radio, dánskou vysílací společností DR, NRK Radio a finským YLE.

gut Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme