Deset dubnových videoklipů, které nás v roce 2022 zaujaly

231

Další měsíc je za námi a máme prostor podívat se zpětně na nejzajímavější aprílové videoklipy. Na seznamu nebudou chybět klipy jak velkých hudebních jmen, tak i menších nezávislých hudebníků. Také se ale dostane na válečný konflikt na Ukrajině.

PSY – That That feat. SUGA

Věhlasný zpěvák PSY, který se proslavil díky svému megahitu Gangnam Style, minulý měsíc vydal nový videoklip. Navíc se spojil i se členem kapely BTS, která je hlavním představitelem současného K-Popu. Společně vytvořili chytlavou popovou píseň, kterou ve videoklipu obohatili nejen o povedenou choreografii.

Harry Styles – As It Was

PSY se svým klipem získal za pár dní mnoho zhlédnutí, to stejné se dá říci i o nové písni Harryho Stylese. As It Was you, jak už je u Stylese zvykem, využívá různé retro prvky, které se k jeho hlasu velmi hodí.

The Walters – Million Little Problems

Nová píseň skupiny The Walters září velmi pohodovou atmosférou, která pomůže vypořádat se i s vašimi vlastními problémy. V klipu se s nadhledem a vtipem předkládá poněkud vyhrocený problém, a to s časovým kontinuem.

Sub Urban – UH OH! feat. BENEE

Velmi zneklidňujícímu problému v podobě neznámé návštěvy čelí i postavy v novém klipu k písni UH OH!. Nebezpečnou hrozbu si zahrál sám zpěvák Daniel Virgil Maisonneuve, který získal mnoho posluchačů díky své písni Cradles.

Imagine Dragons – Bones

Již z prvních tónů lze poznat, že se jedná o píseň věhlasné kapely Imagine Dragons. Zpočátku jako by klip vypadl z filmu Vlk z Wall Street. Poté se ale vše zvrhne a z horlivých podnikatelů se stanou zombie. Imagine Dragons navíc stačili do klipu dát množství vtipných situací.

The Weeknd – Out of Time

Další povedená píseň s prvky R’n’B jednoho z nejúspěšnějších zpěváků současnosti. Ve svém klipu se setkává s hvězdou ze seriálu Squid Game Hoyeon Jungem. Tedy alespoň ve svých představách, dokud se Weeknd neobjeví na nemocničním lůžku, kde se o něj postará Jim Carrey.

Vojtaano – Nikdo feat. Pavla Zeman

Nový videoklip vznikl i k ústřední písni z úspěšného českého filmu Vyšehrad: Fylm. Tu vytvořil Vojtaano, který si také v klipu zahrál taxikáře vozícího postavy z filmu. Klip také obsahuje záběry z tohoto filmu.

Florence + The Machine – Free

Vtip nechybí ani v novém klipu zpěvačky Florence. Její píseň však pojednává o vypořádávání se s úzkostí, která je personalizována slavným hercem Billem Nighym. Právě i díky této kombinaci můžeme vidět podporu, která je věnována Ukrajině. 

Pink Floyd – Hey Hey Rise Up feat. Andriy Khlyvnyuk

Také věhlasná kapela Pink Floyd vydala nový videoklip, kterým vyjadřuje podporu Ukrajině. Spojili síly i s ukrajinským zpěvákem Andriyem Khlyvnyukem ze skupiny BoomBox, který se rozhodl za svou zemi bojovat.

Rybičky 48 – Jdi domů Ivane

Svým humorným způsobem se k tomuto konfliktu vyjadřuje i kapela Rybičky 48 se svou písní Jdi domů Ivane. Onoho Ivana v klipu sehrál Pavel Novotný. Očividnou inspirací pro ně byla píseň z roku 1968 s názvem Dobře míněná rada aneb Běž domů Ivane.