Hlavní obsah

Ende, Schluss! Trojnásobný olympijský vítěz končí kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší úspěch zaznamenal až letos na zimních olympijských hrách v Pekingu, kde dokázal získat dvě zlata – v závodě smíšených družstev i mezi jednotlivci. Před čtyřmi lety si z Pchjongčchangu odvezl rovněž dvě medaile, přesto se německý sáňkař Johannes Ludwig rozhodl ve 36 letech ukončit kariéru.

Foto: @NBCOlympicTalk, Twitter

Sáňkař Johannes Ludwig končí kariéru.

Článek

Na olympiádě v Pchjongčchangu získal mezi jednotlivci bronz a v závodě smíšených družstev zlato. V Pekingu už se radoval z nejcennějšího kovu v obou disciplínách. Přesto Johannes Ludwig končí kariéru. O svém rozhodnutí informoval v pondělí pozdě večer. Jeho rozhodnutí nezměnila ani vidina domácího světového šampionátu, který se bude konat příští rok.

„V posledních třiceti letech byl téměř každý den určován sáňkařským sportem a vyžadoval ode mě, ale i od mého okolí, velké strádání," uvedl Ludwig s tím, že se těší na léto a na čas strávený se svými dětmi. „Těším se na novou kapitolu svého života," dodal.

Ludwig začal se saněmi v 6 letech, ale do národního týmu se dostal až ve svých dvaceti. Od té doby získal řadu úspěchů, včetně dvou titulů mistra světa a již zmíněných olympijských medailí. V uplynulé sezoně dokonce poprvé ovládl celkové hodnocení světového poháru.

Reklama

Související témata: