Manažer Nedvěd potvrdil Kämpfa jako poslední posilu českých hokejistů na MS

foto Hokejista Chicaga David Kämpf přijímá od spoluhráčů gratulace ke gólu na ledě Nashvillu.

Tampere - Poslední posilou českých hokejistů na mistrovství světa ve Finsku bude útočník David Kämpf z Toronta. Národní tým již v úterý avizoval zájem o jeho služby, dnes Kämpfovo zapojení potvrdil generální manažer týmu Petr Nedvěd. K mužstvu se má sedmadvacetiletý hokejista přidat ve čtvrtek, kdy čeká reprezentaci souboj s Lotyšskem. Končí naopak útočníci Petr Holík a Petr Kodýtek.

Chomutovský odchovanec Kämpf se do reprezentace vrací po více než pěti letech. Naposledy oblékl český dres v únoru 2017 na Švédských hrách. Posledních pět sezon strávil v NHL, kde nejprve hájil barvy Chicaga, probíhající ročník pak byl hráčem Maple Leafs, s nimiž loni uzavřel dvouletý kontrakt na celkem tři miliony dolarů.

Na MS se představí poprvé v kariéře. "David by se k týmu měl připojit ve čtvrtek, jeho zařazení do zápasové sestavy pak bude záležet na dohodě s trenéry," nastínil manažer Nedvěd.

Po Kämpfově příjezdu do dějiště šampionátu bude soupiska týmu kompletní. Z toho důvodu odcestují Holík s Kodýtkem, kteří s týmem po celou dobu trénovali, ale nebyli zapsaní na zápasové soupisce právě vzhledem na čekání na možné posily z NHL. "Oběma hráčům moc děkujeme za profesionální přístup a za jejich práci, kterou odvedli v průběhu celé přípravy i tréninků tady v dějišti mistrovství," uvedl Nedvěd.

Dnes odpoledne bude mít český tým dobrovolný trénink a na ledě by se už mohl ukázat kanonýr David Pastrňák z Bostonu, jenž by měl přistát na letišti v Helsinkách po poledni. Včetně jeho a Kämpfa se počet povolaných zámořských posil vyšplhal na číslo deset. Mužstvo však již zároveň opustil z osobních důvodů útočník Dominik Simon.

Svěřenci kouče Kariho Jalonena vstoupil do turnaje v sobotu vítězstvím 5:1 nad Velkou Británií. V neděli následoval nepřesvědčivý výkon proti Švédsku (3:5), v úterý pak místo nápravy šokující porážka 1:2 po samostatných nájezdech s Rakouskem. V boji o čtvrtfinále čekají Čechy ještě duely s Lotyšskem, Norskem, USA a Finskem.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď