Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Oslava historického úspěchu s hořkým koncem. Girmay se trefil špuntem do oka a na Giru končí

Otevírání prosecca je zrádnou disciplínou, která může skončit i úrazem. O tom se přesvědčil Biniam Girmay. Eritrejský cyklista si při oslavách historického triumfu v 10. etapě Gira d'Italia nedával pozor, trefil se korkovou zátkou do oka a po večerním vyšetření v nemocnici musel ze slavného závodu kvůli zranění odstoupit.

Je nám líto, video expirovalo.
Girmaye na Giru zastavil špunt od šampaňského

"Vyšetření odhalilo krvácení v přední komoře levého oka," upřesnil povahu zranění týmový lékař Piet Daneels v prohlášení. "Aby se minimalizovalo riziko dalšího krvácení a zvýšení nitroočního tlaku, je nutné vyhnout se fyzické aktivitě," dodal. Lékaři budou pokrok v léčbě v následujících dnech monitorovat a rozhodnou, kdy se bude jezdec smět vrátit k zátěži.

Dvaadvacetiletý Girmay ovládl úterní závěrečný spurt v Jesi a stal se prvním černošským vítězem etapy v závodě Grand Tour. Na Giru navázal jako druhý Afričan na výhru Alana van Heerdena z JAR z roku 1979. Do historie se zapsal už v březnu, kdy jako první Afričan vyhrál klasiku Geng-Wevelgem a připsal si první úspěch kariéry na WorldTour.

"To, co se stalo, je smutné. Musím se teď o oko postarat," řekl Girmay. Na svůj etapový úspěch je ale stále hrdý. "Bylo to neuvěřitelné. Jsem týmu velice vděčný, ta výhra byla i mých kolegů," dodal.

Peloton dnes čeká rovinatá 203 km dlouhá etapa ze Santarcangelo di Romagna do Reggio Emilia. Šanci by tak měli opět dostat spurteři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články