Pojišťovna Starr expanduje v Thajsku

Pojišťovna Starr Insurance Companies (Starr) oznámila dohodu s FPG Insurance Holdings Limited (HK) (FPG) a místními thajskými akcionáři o koupi FPG Insurance Public Company Limited (FPG Thailand), thajské neživotní pojišťovny, společně s místními thajskými stranami.

Investice společnosti Starr bude v držení její bermudské pojišťovací společnosti Starr Insurance & Reinsurance Limited. Očekává se, že transakce bude uzavřena ve druhém čtvrtletí roku 2022, s výhradou splnění určitých obvyklých podmínek uzavření, včetně všech nezbytných regulačních schválení.

"Thajsko je důležitý, rychle rostoucí pojistný trh - jeden ze základních kamenů ekonomiky jihovýchodní Asie," uvedl Maurice R. Greenberg, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Starr. "Asie je pro společnost Starr důležitá z obchodního i kulturního hlediska, protože naše kořeny sahají až k americké společnosti založené v Šanghaji před více než 100 lety. Těšíme se, že díky této nové pojišťovací kapacitě budeme moci uspokojovat potřeby místních thajských společností a spotřebitelů."

David Zuellig, regionální předseda FPG, řekl: "V této transakci se zrcadlí postavení našich franšíz a navzdory náročným podmínkám na trhu je výsledkem tvrdé práce, vytrvalosti a odhodlání týmu FPG Thajsko. Tým je nadšený a připravený spolupracovat se společností Starr na tom, aby se společnost dostala na další úroveň."

Společnost Starr očekává, že posílí nabídku místních produktů o na míru šité komerční pojištění a produkty úrazového a zdravotního pojištění (A&H), a plánuje dále maximalizovat svůj růst náborem a rozvojem místních thajských pojišťovacích talentů. Dříve společnost Starr podporovala thajský pojistný trh především poskytováním zajišťovacích produktů, včetně produktů pro technická rizika, úrazové pojištění, námořní pojištění a pojištění A&H.

Gerard Pennefather ze společnosti Huntington, která je strategickým poradcem FPG, uvedl: "Je to fantastický výsledek pro společnost Starr i FPG. Jsme přesvědčeni, že Starr je pro FPG Thailand ideální základnou pro rozmach, rozšiřování kapacit a distribuce a zároveň přinášení inovací na trh."

Podle nedávné zprávy ratingové agentury AM Best thajský trh neživotního pojištění z hlediska přímého předepsaného pojistného v roce 2021 činil 253 miliard THB (8,3 miliardy USD).

Očekává se, že sídlo podniku zůstane v Bangkoku.

O Starr Insurance Companies

Starr Insurance Companies (nebo Starr) je marketingový název společností a dceřiných firem společnosti Starr International Company, Inc., které zajišťují pojištění a asistenční služby, a investiční společnosti C.V. Starr & Co., Inc. a jejích dceřiných společností. Společnost Starr je přední pojišťovací a investiční organizací s působností na šesti kontinentech.

Prostřednictvím svých poboček Starr poskytuje produkty majetkového, úrazového, úrazového a zdravotního pojištění, stejně jako řadu speciálních krytí, včetně pojištění v oblasti letectví, námořní přepravy, energetiky a nadlimitního neživotního pojištění. Dceřiné společnosti pojišťovny Starr se sídlem v USA, na Bermudách, v Číně, Hongkongu, Singapuru, Velké Británii, Švýcarsku a na Maltě získaly od agentury A.M. Best hodnocení “A” (Excellent). Syndikát Starr's Lloyd's má rating agentury Standard & Poor's "A+" (Strong).

O FPG Insurance Group

FPG Insurance Group, založená před více než půl stoletím, je neživotní pojišťovací skupinou se sídlem v oblasti ASEAN.

O společnosti Huntington

Společnost Huntington a její přidružené společnosti jsou integrovanou skupinou pro strategické poradenství/startovní kapitál a soukromý kapitál. Zaměřuje se na zajišťovnictví a sídlí v Singapuru a Turecku.

Navštivte nás na www.starrcompanies.com nebo nás sledujte na LinkedIn a Twitteru.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220517006195/en/

Kontakty

Charlie Armstrong

Viceprezident pro marketing

charlie.armstrong@starrcompanies.com, 646 758 8308

Zdroj: Starr Insurance Companies

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-Thajsko-pojišťovny-Starr

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Finance, ekonomika

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.