TOPlist

Vyzkoušeli jsme Huawei Watch GT 3 Pro. Luxusní chytré hodinky překvapí hlavně cenou

huawei watch gt 3 pro 43 mm recenze icon3
  • Huawei dnes uvedl na český trh luxusní chytré hodinky Watch GT 3 Pro
  • Kromě titanového modelu jsme se dočkali i verze z keramiky
  • Luxusní je ale i cena – cena činí 13 990 Kč včetně DPH

Chytré hodinky začaly postupně na našich zápěstích nahrazovat ty konvenční, s čímž se pojí i jistá změna vzhledu a zaměření. Ze zařízení nejdříve pro technologické nadšence se stala běžná spotřební elektronika. Hodinky už tak dávno nevypadají jen jako hračka pro ajťáky, ale může jít o skutečně luxusní šperk, který oslní na první pohled. Ze všech zajetých výrobců se o největší „kulturní revoluci“ na tomto poli snaží Huawei, který u posledních generací řady Watch nešetří prémiovými materiály, jako je titan či safírové sklo. Jak si ale povede jeho zatím nejvíce dámsky orientovaný model Watch GT 3 Pro 43 mm z keramiky?

Bílá záře na zápěstí

Hodinky ihned po vybalení z krabičky dýchnou na nositele svým luxusem. K mání je stříbrná i zlatá varianta, liší se však pouze v detailech a hlavní část přístroje je z bílé keramiky. To zároveň znamená, že v námi testované nejvyšší variantě je z tohoto materiálu i celý řemínek, který se tak skládá z jednotlivých článků.

huawei watch gt 3 pro 43 mm recenze 02

Krása a prémiovost z hodinek přímo sáláPřed řádným používáním bude tedy třeba upravit velikost. K tomu Huawei přibaluje několik náhradních článků a také speciální maličký šroubováček. Jakmile si vše sedne a hodinky přiložíte na ruku, pocítíte hmotnost 50 gramů, která z nich dělá jedny z nejtěžších chytrých hodinek o rozměru 43 milimetrů. Troufám si ale tvrdit, že to nepředstavuje příkoří, neboť u takto kvalitních materiálů tak nějak předpokládáte, že něco váží.

Uvnitř prodejního balení najdete hodinky, dodatečné články do řemínku a šroubováček pro jejich montáž, nabíječku ve tvaru puku s USB-A koncovkou a nakonec samozřejmě i obligátní literaturu. Nabíjecí adaptér se k hodinkám již nepřibaluje.

Samotné hodinky pak disponují ještě sadou mikrofonů i hlasitým reproduktorem (mimo jiné pro telefonování), plochým tlačítkem a otočnou digitální korunkou. Konstrukce působí bytelně a výrobce to dokládá i certifikací IP68 zajišťující odolnost proti prachu a vodě při ponoření do 30 metrů. Dýnko se zeleně blikajícím senzorem je pouze lehce vystouplé a zdobí jej šroubky v barvě ozdobné lunety.

Hardwarové parametry Huawei Watch GT 3 Pro (43 mm)

Konstrukce

Rozměry: 42,9 × 42,9 × 10,5 mm, hmotnost: 50 g, zvýšená odolnost: 5 ATM

Systém, procesor a paměť

Operační systém: vlastní systém, čipset: ARM Cortex-M, RAM: neuvedeno, interní paměť: neuvedeno

Displej, konektivita a baterie

1,32", AMOLED, rozlišení: 466 × 466 px, NFC: , Bluetooth: 5.2, Wi-Fi: ne, GPS: , Baterie: 292 mAh, bezdrátové nabíjení:

Displej, výdrž a Harmony OS

AMOLED displej je stejně jako tělo kruhového půdorysu a dosahuje úhlopříčky 1,32″. Panel jako takový se jeví příjemně, dobře se z něj čte i na přímém slunci a má bezproblémové rozlišení 466 × 466 pixelů (jemnost 353 ppi).

Zobrazovač umí i Always-On režim. Ten se hodí v případě, že nechcete na zápěstí nosit černý kruh, ale raději byste měli čas neustále na očích. Nutno však poté počítat se sníženou výdrží. Tu výrobce udává na 7 dní v běžném provozu, případně 4 dny v těžkém zápřahu. Mým standardem během testování bylo zhruba 5 dní bez nabíjení, přičemž jsem měl neustále zapnutý displej, aktivní průběžné měření tepu a také automatické rozpoznání sportovních aktivit. Z pěti dnů jsem pak aktivně sportoval hned tři. Nabíjení je pohodlné, protože probíhá přes standard Qi, takže využít můžete třeba i domácí bezdrátovou podložku.

Sportování jsou hodinky nakloněny, ačkoliv svým zevnějškem to o sobě do světa nekřičí. V nabídce je monitoring přes sta aktivit, od běžných individuálních sportů až po kolektivní míčové hry. V rámci fitness aktivity měří hodinky tep, spálené kalorie, uraženou vzdálenost, ušlé kroky i hladinu kyslíku v krvi nebo nově EKG. Vzhledem k orientaci na něžné pohlaví pak jistě stojí za zmínku také možnost výpočtu příští periody.

Systém Harmony OS je v hodinkách Watch GT 3 Pro přítomen ve verzi 2.0, tudíž nic nového – kupříkladu oproti Watch 3 Pro – zatím k dispozici nemáme. Z funkcí vyzdvihnu upravitelné odpovědi na zprávy, měření teploty na zápěstí, kompas a také NFC, byť konkrétně to v tuto chvíli stále nejde využít pro platby. Podle našich informací by se ale v brzké době měla služba Curve rozmnožit z telefonů Huawei také na hodinky.

Cena a dostupnost

Horká novinka v podobě chytrých hodinek Huawei Watch GT 3 Pro přichází na český trh dnes, a to hned ve dvou velikostech a z nich odvozených čtyřech variantách. Začneme větší 46mm, která je dostupná v titanovém provedení, a to buď se silikonovým, koženým (9 490 Kč) či rovnou titanovým řemínkem (11 990 Kč).

Menší, ale v hierarchii výše postavená varianta se 43milimetrovým rozměrem, je k mání s keramickým tělem a dvěma druhy řemínku. Kožený se stříbrným motivem stojí 10 990 Kč, zatímco celokeramický se zlatým motivem 13 990 Kč. Cena rozhodně není nízká a Huawei očividně sklouzává k fenoménu „růžové daně“, kdy produkty zaměřené na ženy jsou záměrně dražší než ty pro muže. Dlužno však zmínit, že kupující obdrží i dárek v podobě FreeBuds Lipstick v hodnotě asi 5 tisíc Kč.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku