TOPlist

Sony LinkBuds S: bez mimozemské konstrukce, zato s aktivním potlačením hluku

Sony Linkbuds S nahled

Japonská společnost Sony dnes představila nová TWS sluchátka Sony LinkBuds S. Jak již název napovídá, v rámci portfolia značky se zařadí po bok prvních LinkBuds, která zaujala svou neobvyklou otevřenou konstrukcí. V tomto případě jsme se ovšem dočkali poněkud tradičnější špuntové koncepce, která s sebou navíc přináší funkci aktivního potlačení hluku, kde Sony exceluje. Čím dalším se může novinka chlubit?

Sluchátka na první dobrou zaujmou konstrukcí. Japonští designéři se sice tentokrát nepustili do žádných experimentů, avšak špunty vypadají na pohled velmi dobře. LinkBuds S kombinují tvar, který dokonale odpovídá lidskému uchu, s ergonomickým designem pro stabilnější usazení, což z nich ve spojení s hmotností jednoho sluchátka 4,8 gramů činí ideálního společníka na cesty.

O kvalitu zvuku se stará 5mm měnič, jenž by měl přes svou velikost produkovat silné basy a čisté vokály. O aktivní potlačení hluku se stará známý procesor Sony V1, který nejenže přináší nadstandardně dobré výsledky při potlačení okolních ruchů, ale také není příliš náročný na energii. O spojení s chytrým telefonem či počítačem se stará technologie Bluetooth, přičemž nechybí ani funkce pro rychlé párování Fast Pair pro Android a Swift Pair pro Windows.

Stejně jako v případě ostatních sluchátek od Sony, i u LinkBuds S se můžeme těšit na celou řadu pokročilých technologií. Samozřejmost představuje Adaptive Sound Control, která upravuje nastavení okolního zvuku podle toho, kde se právě nacházíte, prostorový zvuk vyvinutý ve spolupráci se společností Niantic, Sony Precise Voice Pickup, která optimálně ovládá mikrofony na obou sluchátkách a vylepšuje kvalitu hovorů, či podpora pro kodek LDAC a technologie DSEE Extreme.



Sony WH-1000XM5 headphones sluchatka



Nepřehlédněte

Sony WH-1000XM5: prémiová sluchátka s vydrží 30 hodin a špičkovým potlačením hluku

Z dalších funkcí potěší Speak-to-Chat založená na přesné technologii Voice Pickup, díky které se vaše hudba automaticky pozastaví, když na někoho promluvíte, kompatibilita s hlasovými asistenty od Googlu či Amazonu nebo Quick Attention s možností obnovit přehrávání hudby na Spotify.

Výdrž na baterii je rovněž jednou s předností LinkBuds S. Se zapnutým aktivním potlačením hluku prý vydrží přehrávat hudbu až 6 hodin, přičemž v nabíjecím pouzdru se nachází energie pro dalších až 14 hodin poslechu. Nechybí ani rychlé nabíjení, kdy za 5 minut získáte dostatek energie pro další hodinu přehrávání.

Sluchátka LinkBuds S budou k dispozici v bílé, černé a ecru barvě za cenu 4 999 Kč (respektive 199 eur na Slovensku) a do prodeje půjdou již 20. května 2022.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku