Slovácko si triumfem v celostátním poháru zajistilo účast ve třetím předkole Evropské konferenční ligy, za určitých okolností může poskočit do třetího předkola kvalitnější Evropské ligy.

Finále MOL Cupu -
1. FC Slovácko - Sparta Praha 3:1 (3:1)
Branky:
33. a 43. Reinberk, 12. Jurečka z penalty – 42. Háncko. Rozhodčí: Szikszay - Nádvorník, Hájek - Klíma (video).Žluté karty: Petržela - Suchomel, Čvančara, Dočkal. Diváci: 7991 (vyprodáno).
Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk (46. Tomič), Havlík, Sadílek (90.+1. Šimko), Kalabiška – Petržela (67. Holzer), Cicilia, Jurečka (85. Vecheta). Trenér: Svědík.
Sparta: Heča – Suchomel (68. Minčev), Vitík, Hancko, Höjer (68. Dočkal) – Pešek, Krejčí ml., Souček (46. Sáček), Karabec (46. Haraslín), Hložek – Čvančara.

Moravané duel, který se měl původně hrát už před dvěma týdny, ale kvůli silnému dešti a nezpůsobilému terénu byl odložen, rozhodli třemi brankami v prvním poločase. Skóre z penalty otevřel loučící se kanonýr Jurečka, pak se dvakrát trefil krajní obránce Reinberk.

Naději hostů na zvrat na konci první půle oživil stoper Hancko, ale třetí inkasovaná branka favorita definitivně dorazila a zbytkem utkání se protrápili.

Letenští na Městském stadionu Miroslava Valenty, který se zahalil do modro-bílých barev, podtrhli v závěrečném střetnutí další nepovedené sezony, své trápení.

Rozezlené fanoušky uspokojí jen konec sportovního ředitele Tomáše Rosického a generální ředitele Letenských Františka Čupra. Právě jejich demisi během středečního střetnutí požadovali. Záložník Dočkal, jenž poslední zápas kariéry dohrál s kapitánskou páskou, si představoval lepší rozlučku.

Naproti tomu na Slovácku mají příjemné starosti. Středeční večer si všichni užijí, slavit se bude dlouho, možná až do rána. Na podobné chvíle totiž klub čekal od sloučení se sousedním Starým Městem v roce 2000.

Ani předtím ale tým z Uherského Hradiště žádnou trofej nezískal. Dočkala se až parta kolem veteránů Kadlece a Petržely, která se nesmazatelně zapsala do oddílové kroniky.

Tenhle zlatý tým jen tak nikdo nepřekoná …