Zdroj: Dimitri Photography, Unsplash

Heinz plánuje jako první balit kečup do papírové lahve

Společnost Kraft Heinz oznámila plánovanou změnu v balení. Stane se prvním výrobcem omáček na světě, který na balení kečupu využije ekologickou papírovou lahev vyrobenou z dřevoviny.

Populární značka omáček Heinz se spojila s firmou Pulpex, která se zabývá výrobou patentovaných udržitelných obalových materiálů z certifikované dřevoviny. Společně pracují na vývoji papírové recyklovatelné lahve, kterou bude možné v budoucnu plnohodnotně využít pro kečupy a další omáčky.

Zdroj: Ron Lach, Pexels

Heinz a Pulpex aktuálně vyvíjejí prototyp, který má otestovat, zda bude balení kečupům, a v následujících letech i dalším výrobkům, vyhovovat. Dalším krokem bude testování prototypu a následně získávání zpětné vazby od zákazníků. Teprve poté Heinz začne obaly reálně používat. Je tedy otázkou, kdy se jich v regálech obchodů dočkáte.

Pro Heinz se jedná o nejnovější krok ve strategii snížit ekologickou stopu, kterou firma zanechává. Společnost se totiž zavázala, že do roku 2025 budou všechny její používané obaly recyklovatelné, znovupoužitelné nebo kompostovatelné. Do roku 2050 také chce dosáhnout nulových emisí skleníkových plynů.

Kečup v papírových obalech má ale pouze doplnit nabídku, přidá se ke skleněným a (částečně recyklovaným) plastovým obalům, které Heinz aktuálně využívá.

Zdroj: Kraft Heinz Company