Jste zde

Inovační sady RA2 pro aplikace IoT s nízkou spotřebou

Inovační sady RA umožňují uživatelům přiblížit vlastnosti mikrokontrolerů RA a vyvíjet sofistikované aplikace IoT. Sady RA2 obsahují MCU s velmi nízkou spotřebou a s malým počtem pinů, a díky tomu jsou vhodné pro vývoj energeticky účinných produktů.

Inovační sady RA2 poskytují funkce, které mohou uživatelé využít k vývoji konceptů i hotových řešení pro nositelné zařízení a dokonce i zdravotnické inteligentní pomůcky. Soupravy splňují požadavky mezinárodních norem pro EMC/EMI a bezpečnost, a to značně zjednodušuje nasazení v praxi.

Síla je v jednoduchosti

Sady RA2 jsou založeny na patentované architektuře, která poskytuje jedinečnou kombinaci standardizace a flexibility. To uživatelům pomáhá urychlit vývoj a rychleji uvést na trh koncové produkty.

Vývojová deska obsažená v sadách má dvě části:

  • Standardní část – Tato část se skládá z oblasti, kde je přístupné ovládání systému. Tato část obsahuje integrované ladění, konektory pro rozšíření ekosystému, sériové připojení, napájení, uživatelské I/O, resetovací tlačítko a konfiguraci bootování. 
  • Flexibilní část – Tato část je jedinečná pro každou desku. Zahrnuje přístup ke speciálním funkcím a přístup k pinům MCU prostřednictvím hřebínkových konektorů a smyček pro měření proudu. Tato sekce je na všech deskách založených na nové architektuře.

Architektura sady RA2

Pokročilé možnosti ladění poskytují uživatelům flexibilitu a pohodlí pro rychlé a snadné ladění kódu. Sady RA2 obsahují tři režimy ladění.

  • Ladění přímo na desce
  • Debug-Out
  • Debug-In

Sady podporují ladicí rozhraní Serial Wire Debug, JTAG a Embedded Trace Macrocell. K dispozici jsou standardní 10pinové a 20pinové konektory, ke kterým lze připojit většinu externích debuggerů. Režimy ladění lze konfigurovat pomocí propojek na desce. Jakmile se uživatel naučí ladit kód pomocí jedné sady RA, může své znalosti znovu použít k ladění kódu na jiné sadě RA. Další informace naleznete v článku  Ladění pomocí RA MCU Innovation Kits pro IoT .

Režimy ladění sad RA2 (EK-RA2L1)

Sady RA2 jsou navrženy tak, aby uživatelům poskytovaly možnost rozšíření funkčnosti pro vytváření různých aplikací pomocí hardwarových a softwarových modulů třetích stran. Existují stovky zásuvných desek, ze kterých si uživatelé mohou vybrat a vytvořit si vlastní ověřený hardware. Podporované ekosystémy jsou:

  • Systém SeeedGrove (I2C a analog)
  • Digilent Pmod (SPI & UART)
  • Arduino (Uno R3)
  • MikroElektronika mikroBUS
  • SparkFun Qwiic (I2C)

Soupravy řady RA2 Rozšíření ekosystémů (zobrazuje EK-RA2L1 a EK-RA2E1)

Špičkový software, cloudová řešení a nástroje pro mikrokontrolery RA jsou k dispozici od předních poskytovatelů, jako jsou Microsoft, Amazon, Segger, Alibaba, IAR Systems, Tata, Arm a Huawei. Chcete-li se o těchto možnostech dozvědět více, navštivte stránku RA Partner Ecosystem .

Renesas doporučuje novým uživatelům 5-krokový systematický metodický přístup. Další informace najdete v tématu Inovujte IoT pomocí RA MCU Kitu v 5 snadných krocích. Sady RA2 se dodávají předem naprogramované s příkladem rychlého startu projektu, který ukazuje klíčové vlastnosti MCU. Sady RA2 také přicházejí s prvotřídním technickým vybavením včetně rychlého průvodce, uživatelské příručky, příkladů projektů, middlewaru a ovladačů.

Další informace naleznete na adrese renesas.com/ra/kits

Související články:

 

Originál článku naleznete na https://www.renesas.com/tw/en/blogs/renesas-ra2-series-innovation-kits-low-power-iot-applications

Hodnocení článku: