Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Objevte tajemství krásy jižanských žen a osvojte si přirozenou péči

Věčná krása, která žena by po ní neprahla? Proto se dennodenně snažíme našemu přání přiblížit a stojí nás to nejen velké úsilí, ale především peníze.
tajemství krásy
Když o sebe budete s láskou pečovat, stonásobně se vám to vrátí.

19. 05. 2022

Víte, v čem spočívá tajemství krásy jižanských žen? Není to v tom, že by si kupovaly drahé produkty a každý měsíc chodily na kosmetiku, ale používají čistě přírodní produkty, které běžně mají doma. A ty jediné skutečně fungují.

Vitamín C na pleť i na vlasy

Vitamín C skutečně funguje. Na co, ptáte se? Tak především slouží naší pokožce, aby získala to, co ke správnému fungování potřebuje. Proto jezte ovoce co hrdlo ráčí. Ale nemusíte ho jenom jíst. Třeba takový citrón nebo pomeranč si můžete vymačkat i do svého oblíbeného pleťového krému, tělového mléka.

Vymačkaná šťáva z citrusů prospěje i vašim vlasům, díky tomu budou pevnější a zářivější. A také se vám budou méně mastit.

TIP: Stačí když si jednou týdně vymačkáte 1 dcl čerstvé citrusové šťávy a potřete si jí vlasy od kořínků ke konečkům. Anebo si do ní můžete namočit nehty. Přestanou se vám lámat.

Jablečný ocet jako odličovač

Jablečný ocet můžete zase směle používat jako odličovací prostředek. Smíchejte ho s vodou v poměru 1:3, naneste ho na tampónek a odličte si jím obličej a dekolt. Vyhněte se však oblasti kolem očí. Zbaví vás i mastných vlasů a lupů.

kosmetika
Přírodní kosmetika v sobě ukrývá ta největší tajemství krásy.

TIP: Dvě lžíce jablečného octa smíchejte s litrem vody, po umytí hlavy si ho jemně vmasírujte do vlasů a nechte je volně uschnout. Už po pár týdnech poznáte ten rozdíl.

Kdo by si pomyslel, že tajemství krásy se ukrývá v obyčejném jablečném octu.

Bylinná koupel

Je úplně jedno, jestli použijete heřmánek, rozmarýn, meduňku nebo například smrkové jehličí. Bylinná koupel prospěje vašemu tělu i duši.

TIP: Jednou měsíčně si krátce povařte hrst čerstvých nebo sušených bylinek v litru vody, přeceďte ji a vlijte do koupele.

Žádnou pěnu do koupele už používat nemusíte. Ty stejně nefungují. Možná někdy krásně voní a pění, ale ke kráse ani psychické pohodě vám nepomohou. Pokud tedy nejde o čistě přírodní bylinný produkt.

K TÉMATU  Ricinový olej pro krásu i zdraví. Jaké jsou jeho zdravotní benefity?

Očistná masáž

Masáž arganovým olejem by měla jednou měsíčně absolvovat každá žena a udělat si z ní pravidelný rituál. Arganový olej pomáhá na všechny typy ekzémů a k uvolnění svalů. Olej se lisuje za studena z ořechů ze stromů, které rostou v jižním Maroku. A právě v této zemi má arganový olej dlouhou tradici.

Dokáže vypnout pokožku, dodat jí všechny potřebné vitamíny a minerály a zároveň ve vás vyvolá příjemnou náladu. V neposlední řadě budete také krásně vonět.

Rýžový elixír mládí

Japonské ženy ho používají, aby si udržely mladistvý vzhled pokožky co nejdéle. Je to jejich malé bílé tajemství krásy.

TIP: Smíchejte tři lžíce uvařené japonské rýže s jednou lžící kvalitního medu a jednou lžící horkého plnotučného mléka. Pleť si dokonale odličte, a pak na ni naneste rýžovou směs.

Nechte ji na sobě tak dlouho, dokud rýžová maska zcela nezaschne. Nakonec ji sloupněte a vodou, v níž se rýže vařila, si pokožku opláchněte.

elixír
Napadlo vás, jaký poklad se ukrývá v obyčejné rýži?

Teplo pomáhá

Bohužel v Česku nemáme teplo celoročně, proto bychom si alespoň jednou za čtrnáct dní měly zajít do sauny a nechat ze svého těla odpařit všechny škodliviny. Saunování nejenže omlazuje a hloubkově čistí pokožku, ale také nám zlepšuje krevní oběh. V létě samozřejmě do sauny chodit nemusíte, postačí vám častý pobyt venku.

Otužováním hubneme

Stejně jako nám prospívá teplo, prospívá nám i otužování ve studené nebo v ledové vodě. Pomáhá nám zmenšit tukovou vrstvu, funguje jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním a také si díky němu posilujeme imunitu. Ale nemusíte se hned vrhat do rybníku nebo do řeky. Klidně si dvakrát týdně jen skočte pod ledovou sprchu.

koupel
Nemusíte hned skákat do ledového jezera, dejte si studenou sprchu.

Vyhýbejte se slunci

Nic neškodí naší pokožce jako sluneční paprsky. Přitom je tak krásné se na nich vyhřívat. Jak to ale ženy z jihu dělají, když jsou vystavené slunci celoročně? Používají účinný ochranný UV prostředek, který zajistí, aby paprsky pokožce neublížily.

K TÉMATU  Jak hydratovat pokožku? Možností je vícero

Klasickým opalovacím krémům se ale raději vyhněte, ty naší pokožce škodí. Dopřejte jí spíš avokádový olej, který obsahuje přirozený UV faktor, a navíc je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Stejně tak vám pomůže i v případě, že se náhodou spálíte.

Krása sice není věčná, ale můžete si ji udržet déle, než si myslíte. Pečujte o sebe s láskou a něhou a stonásobně se vám to vrátí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zdravé opalování? Takové neexistuje. Jak se chránit před slunečními paprsky?

Vyzkoušejte cviky, které vám zajistí krásná prsa

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.
Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
S novým rokem přichází i řada předsevzetí, mezi nimiž jasně vévodí redukce tělesné hmotnosti. Pokud si i vy přejete zhubnout a nechcete samotnému hubnutí věnovat mnoho času nebo ten čas na dlouhé cvičení jednoduše nemáte, určitě vás zaujme Power Plate. Proč je tento druh cvičení tolik oblíbený a jak je možné, že můžete redukovat tuk během pár minut?
Odrůstají vám děti z klasických dětských pokojíčků? Je na čase se porozhlédnout po nových nápadech, co ocení puberťáci a dospívající mladí lidé.
Hudba je úplně jiná při reprodukci a na živo. Tahle korejská bubenice předvádí svoje vystoupení přímo na ulici před zraky kolemjdoucích, kteří si rádi sednou, aby se podívali na její show až do konce. Za touto hladce vypadající hrou na bicí jsou bezpochyby hodiny a hodiny cvičení. Výsledek je naprosto profesionální.
Třešně a višně jsou jedny z nejčastěji pěstovaných ovocných stromů na pozemcích a zahradách u rodinných domků. To není překvapivé, protože všechny odrůdy třešní jsou chutné, zdravé a ideální pro konzumaci přímo ze stromu. Stojí za to zjistit, jak tuto rostlinu správně pěstovat a jak vybrat nejlepší odrůdy třešní, které každoročně poskytnou bohatou úrodu. Řekneme vám také, jaká může být cena třešní a kde je nejlépe koupit.
Není nevěra jako nevěra? Už to tak vypadá. Zatímco někdo se kvůli takovému pochybení bičuje celé měsíce, jiný si v pocitu, že své polovičce nasadil parohy výkladní skříně, doslova libuje. Holt každý to má jinak!
Na letošní zimu se opět vyrojila spousta krásného oblečení pro ženy. Hlavním heslem je různorodost. Frčí lesklé, kovové barvy, černá – bílá, žlutá, růžová a samozřejmě i různé barevné kombinace. Kožešinové límce jsou stále módní, ale měly by být vždy odnímatelné.
Pokud patříte mezi znalce kávy a je to první věc, na kterou po probuzení myslíte, chápeme vás. Ale mějte se na pozoru. Pokud máte doma čtyřnohého přítele, je možné, že neodolá pokušení ochutnat ten horký nápoj. A zatímco lidé často potřebují na začátek dne kofeinový šok, káva rozhodně není něco, co by si měl dávat váš chlupatý společník. Jak konkrétně je spojení „káva a pes" škodlivé a co může způsobit?
Lidé ve znamení Lva jsou přirozenými vůdci, kteří se nesou stejně velkolepě jako jejich zvěrokruhový zástupce. V tomto znamení jsou lidé, kteří se narodili mezi 23. červencem až 22. srpnem.
Chystáte se stát maminkou ve 40? Pak se připravte na nelehkou cestu. Ale samozřejmě vás nechceme od tohoto rozhodnutí odradit. Je třeba ale vědět, co vás čeká. Obecně je vyšší věk na dítě rizikový, ale záleží na mnoha faktorech. Co můžete očekávat? Co si o tom myslí doktoři a jak to zvládnout s úsměvem?
Ano! I povlečení podléhá trendům. Nejde ani tak o vzory, ale o materiály. Nechte se inspirovat tím, co je v kurzu.

Výběr článků

Lewis Hamilton, pilot a mistr světa Formule 1. Hvězda světového formátu, která oslní svou přítomností každou událost. Ale ne pouze on, jeho čtyřnohý přítel, buldok Roscoe, ho dokáže mnohdy zcela zastínit.
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?
Jak poznat u dětí, že se objevily neštovice? Jak se správně o pupínky na dětské pokožce postarat a co dělat, aby pupínky co nejrychleji zmizely, nejlépe bez pozdějších jizviček?

Nepřehlédněte

Pálení čarodějnic se tradičně slaví v noci ze 30. dubna na 1. května. To znamená, že i letos se čas oslav, opékání špekáčků a zapalování hranic blíží. Víte ale, kde se tento svátek vzal a jaká je jeho historie?
Přemýšlíte o pořízení AKU nářadí? Třeba taková AKU sekačka na baterie. To není jen zodpovědný ekologický plán. Je to dobrá volba ve všech směrech. Už jen využití moderních technologií, kdy se potkávají výhody elektrických a benzínových strojů, je toho důkazem. Žádné kabely, maximální pohodlí, perfektní výkon, spolehlivost. Jedna baterie pro všechno. Není to sen?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek